Ik ben verliefd op mijn beste vriend(in). Wat nu?

Je begint gevoelens te krijgen voor jouw bff of je bent ondertussen stapelverliefd. Het is logisch dat je je dan afvraagt of je dit moet zeggen of niet.

Het is niet abnormaal om verliefd te worden op je beste vriend(in). Je kent hem of haar natuurlijk heel goed. Jullie zijn close, vertellen elkaar alles en er is veel vertrouwen. Je wilt die innige vriendschap niet op het spel zetten.

Je stelt je wellicht allerlei vragen: Wat als jouw gevoelens niet wederzijds zijn? Zal jullie vriendschap nog hetzelfde zijn als je het zegt? Stel dat hij/zij ook op jou is? Kan vriendschap zomaar overgaan in een liefdesrelatie? Wat als het uit geraakt?

Er is niet echt een ideale oplossing voor iedereen die met deze vragen zit. Alles hangt af van de relatie die je hebt met je bff en hoe goed jullie kunnen praten.

Het is best vervelend om met die verwarrende gevoelens en twijfels te zitten. Toch is het geen slecht idee om over jouw gevoelens te praten met je vriend(in). Vertel er dan bij hoe belangrijk de vriendschapsband voor je is. Dat je die niet op het spel wil zetten. En dat je voldoende vertrouwen hebt in hem of haar om eerlijk over deze gevoelens te praten.

Het kan zijn dat de verliefdheid maar van één kant komt. Dat is hard. Maar het betekent niet dat de vriendschap dan voorbij moet zijn. Goeie vrienden overleven dit.

Als het wél op een relatie uitdraait, dan is het belangrijk om daar samen goed over te praten. Vertel elkaar wat je verwacht van de nieuwe situatie en van jullie als een koppel. Maak samen duidelijke afspraken. De meeste goeie relaties zijn ooit ontstaan uit een hechte vriendschapsband.

FOTO: Jorge Saavedra

Nood aan een babbel?

Praat erover