Is het normaal dat ik geen stijve krijg? En andere FAQ's na wtFOCK.

Blijf je met vragen zitten nadat je wtFOCK hebt gezien? Hier lees je onze wtFAQ's. We vullen de vragen en antwoorden bijna elke dag aan!

Is het normaal als je geen stijve krijgt?

Is de eerste keer seks een fockin rommel?

Jens heeft gelijk: de kans is groot. Vraag maar eens aan je ouders, boers of zussen of vrienden. Doe het daarom met iemand die je vertrouwt! Lees meer over de eerste keer.

Helpt wiet wanneer je je slecht voelt?

Nee, het versterkt je gevoelens. Voel je je slecht, dan ga je je nog slechter voelen. Lees meer over cannabis.

Ik denk dat ik holebi ben, maar heb moeite met het te aanvaarden. Wat kan ik doen?

Het is niet evident om jezelf te aanvaarden zoals je bent. Sommige dingen kan je ook maar beter begrijpen wanneer je er meer ervaringen rond opbouwt. Gun jezelf de tijd om ervaring op te doen.

Om jezelf te aanvaarden, kunnen voorbeeldfiguren ook veel betekenen. Wanneer je bij anderen een stukje van jezelf herkent, is het gemakkelijker dit stukje een plaats te geven.

Ken jij anderen die LGBT+ zijn? Lumi, de opvang- en infolijn voor iedereen met vragen over gender en seksuele voorkeur houdt een lijst bij met rolmodellen.

Wat is Grindr?

Een app waarin je mannen in jouw buurt vindt die een date willen met een man.

Wat is friends with benefits?

Vrienden die af en toe ook seks hebben. Zonder een relatie te willen.

Wat is necrofilie?

Seks hebben met een lijk.

Wat kan je doen tegen een kater?

Helaas, wondermiddeltjes tegen een kater bestaan niet. Goed ontbijten en verder uitzitten.

Hoe voorkom je een kater?

Noor is niet goed bezig, maar het is nog niet te laat. Veel water drinken voor je gaat slapen, Noor. En deze tips lezen.

Ik zag een foto van mijn lief met iemand anders en ben jaloers. Wat kan ik doen?

Vraag iemand die je vertrouwt en eerlijk is tegenover jou of die jouw jaloezie al dan niet terecht vindt. De volgende stappen, lees je hier.

Op welke manieren kan je allemaal fappen?

Fappen, masturberen, soloseks. Allemaal synoniemen voor zelfbevrediging. Dat kan op verschillende manieren. Lees er alles over op Allesoverseks.be.

Welke stappen zijn er in seks?

Vaak verloopt seks in fasen en volgens een bepaalde volgorde: zoenen, strelen, tongkussen, aftrekken en vingeren, soms orale seks. Geslachtsgemeenschap of penetratie is dan de laatste stap. Door tijd te nemen voor al die verschillende fases, bouw je ervaring op. Blijven oefenen dus!

Heb je toestemming van je ouders nodig als je alleen gaat wonen?

Jep. Zolang je minderjarig bent wel. De jeugdrechter kan wel hulp opleggen aan jou en je ouders als het echt niet anders gaat. Lees ook Ik kan of wil niet meer thuis wonen. Wat kan ik doen?

Kinderbescherming, bestaat dat?

"Straks stuurt hij de kinderbescherming op je af", zegt Jens in de reeks tegen Robbe. De term Kinderbescherming wordt in Vlaanderen eigenlijk niet gebruikt. Lukt het thuis niet? Dan kunnen je ouders én jijzelf terecht bij organisaties uit de Jeugdhulp.

Wat is het cirkeltje met PP dat bij het begin van elke update van wtFOCK verschijnt?

De PP staat voor Product Placement. Dat wil zeggen dat er een merknaam of merklogo heel duidelijk in beeld komt in het filmpje. Dat merk heeft dan geld betaald om in de reeks voor te komen.

Hoe help ik een vriend met problemen?

Gewoon luisteren doet al veel. Hoe je dat doet, lees je hier.

Waar kan je terecht als het thuis niet meer lukt?

Moeder in de psychiatrie, en een vader waarmee je niet overweg kan. Wat zijn je opties als je niet meer thuis wil of kan wonen? Het JAC of CLB overloopt je mogelijkheden.

Graffiti spuiten, mag dat?

Graffiti spuiten mag alleen als je dat mag van de eigenaar. Dat er al graffiti op een muur staat, wil niet zeggen dat je er mag spuiten. Er zijn wel legale graffitimuren in België.

Meer weten over graffiti?

Mag je drugs op zak hebben?

Nee, ook cannabis is verboden. Je mag het dus niet hebben, verkopen, invoeren, produceren of gebruiken. Als je betrapt wordt zijn dit de gevolgen voor -18-jarigen en +18-jarigen.

Hoe versier je iemand?

Goed bezig, Robbe. Hij heeft door dat traditionele openingszinnen niet altijd werken. Deze tips wel!

Wat doet blowen met je?

Dat hangt onder andere af van hoeveel je gebruikt en hoe sterk de cannabis is. Mogelijke effecten lees je hier.

Blowen alle jongeren?

Als heel je vriendenkring smoort, en de jongeren van wtFOCK dan ook nog eens, lijkt het misschien alsof je de enige bent die niet blowt. Maar je bent niet alleen. 3 op 4 jongeren tussen 16 en 18 jaar gebruikte het afgelopen jaar geen cannabis. Tips nodig om nee te zeggen?

Is cannabis roken met een bong minder schadelijk dan een joint?

Nope, helaas. Je blijft veel teer binnenkrijgen. Lees er alles over op De Druglijn.

Wat doet die joint van Jens, Moyo en Robbe in een plastieken fles?

De broerrrs maakten zelf een bong of waterpijp voor cannabis. Waarom? Het water koelt de rook af en mensen die zo'n bong gebruiken vinden de rook vaak ook milder. Nog vragen over drugs? Check De Druglijn!

Zelf iets meegemaakt? En wil je andere jongeren helpen met jouw verhaal? Stuur het in!

FOTO: wtFOCK