Door corona twijfel ik aan de zin van het leven. Wat nu?

Door de coronacrisis kunnen we ons leven niet meer leiden zoals we dat deden voor de crisis. Studie, werk, hobbies, vrienden en familie. De crisis heeft op al die zaken impact. Onze dagelijkse routine is even weg. En daar halen we normaal onze energie en zin uit halen.

We worden door corona geconfronteerd met een andere manier van leven. Het is dan ook normaal om na te denken over ons ‘doel’ of de zinvolheid van het leven. Het is ook normaal dat we hier niet onmiddellijk een antwoord op hebben.

Je mag het doel van je eigen leven zelf bepalen, naar gelang wat jij zelf belangrijk vindt: Waar word jij gelukkig van? Wat brengt jou rust? Het antwoord verandert doorheen de tijd en dat is oké.

Hierover praten met vrienden kan helpen. Geef jezelf ook tijd om hierover te filosoferen want een kant-en-klaar antwoord bestaat niet.

Ben je gelovig? Ook binnen jouw geloofsgemeenschap zijn er mensen met wie je hierover kan babbelen. Weet je het niet zo goed? Op de Facebookgroep Eerste Hulp bij Levensvragen van de vrijzinnige gemeenschap DeMens.nu kan je hierover uitwisselen met leeftijdsgenoten.

FOTO: AndriyKo Podilnyk

Nood aan een babbel?

Praat erover