Door corona zit ik thuis met iemand die drinkt of drugs neemt. Wat kan ik doen?

Iedereen brengt nu veel meer tijd thuis door. Niet gemakkelijk als je nu thuis meer samen bent met een ouder, broer of zus die worstelt met drank of drugs.

Praat erover

Praten over je zorgen en gevoelens helpt echt. Praten over de problemen van je mama, papa, broer of zus voelt voor jou misschien als verraad, maar dat is het niet. Het lucht op en je kan er weer beter tegen. Het is belangrijk dat je niet met je zorgen, vragen en gevoelens blijft zitten.

Een telefoontje, chatgesprek of mail kan een verschil maken. Ook tijdens deze rare coronatijd staan er online heel wat mensen klaar om jou een luisterend oor te bieden en je te helpen. Zo kan je er met De Druglijn over praten. Zie daarvoor het blok PRAAT EROVER op deze pagina.

Dat kan anoniem, wat wil zeggen dat niemand je naam hoeft te weten en ook niemand hoeft te weten dat je de lijn contacteert.

Ga aan de slag!

Ben je tussen 12 en 14 jaar en hebben je ouders, broer of zus een probleem met drank, drugs of pillen? Dan heeft dat natuurlijk invloed op jouw leven. De DrugLijn heeft speciaal voor jou GRIP gemaakt.

Nood aan een babbel?

Praat erover