Hoe ga jij om met de coronasituatie?

Ik zit nog op school en heb autisme. Ik begrijp niet alles door een mentale beperking en heb ook epilepsie. Ik voel me al een tijdje niet goed in men vel doordat er de laatste tijd veel is gebeurd op school en thuis. Op school kan ik er wel terecht met alles.

Mieke, 23 jaar

Persoonlijk heeft het mij zekerder gemaakt. Ik voel me angstig en niet goed op school dus ik was opgelucht dat er een lockdown was, ik had tijd voor mezelf en ik voelde me minder onzeker onder een mondmasker. Ik hou ook niet van drukke plekken dus ik was blij dat iedereen thuis moest blijven, al weet ik dat niemand het daar mee eens is.

Anoniem, 12 jaar

Ik vind dit een hele vervelende periode, dit zou de tijd van mijn leven moeten zijn. Ik zou nieuwe sociale contacten moeten leggen, feesten, gewoon heel de wereld ontdekken. Er wordt naar mijn mening op dit moment gekeken naar de jongeren alsof dit niet moeilijk is voor ons en een beetje soep gaat daar niet bij helpen. Ik zeg niet dat daarmee alle protesten worden goedgekeurd, want dat is helemaal niet goed en laf tegenover jezelf en je familie en vrienden. Ouderen en zelfs onze ouders voelen niet hoe het is om je jeugdjaren waarin je zoveel zou moeten leren en ontdekken zomaar voorbij vliegen. Ik weet dat dit een moeilijke situatie is voor iedereen, maar ik denk dat dit voor jongeren mentaal het zwaarst is.

Laura, 17 jaar

Ik vind het echt een stomme periode. Ik zit op dit moment in quarantaine en heb me vanochtend laten testen. Ik snak naar vrijheid en leven zonder corona.

Rita, 14 jaar

Normaal sport ik veel maar nu gaat dat niet meer ik vind het saai om steeds binnen te blijven zonder buiten te sporten

DON, 16 jaar

Ik vind persoonlijk dat mijn ouders iets te hard overdrijven in de maatregelen, ik mag echt bijna niks meer en dat vind ik niet tof.

Warre, 12 jaar