Hoe maak ik mijn eigen website?

Een eigen website met je mening, je mooiste gedichten, leuke belevenissen, links naar jouw favoriete sites of naar blogs van je vrienden?

Die maak je zo:

  • De snelste en hipste manier om een eigen website te maken. Met Tumblr deel je binnen het half uur je eerste korte blogberichten met de wereld. Registreer, geef je tumblr een naam, kies een lay-out en deel meteen foto’s, filmpjes en teksten.
  • Wil je een eenvoudige website? Dan is Blogger wat je zoekt.
  • Met Wordpress maak je een uitgebreide website. Het is iets moeilijker dan Tumblr en Blogger, maar je hebt veel meer mogelijkheden om je website op te maken. Voor durvers!
  • Met Medium maak je lange verhalen waarin tekst, video en foto elkaar afwisselen. Een moderne vorm van het boek dus. Ideaal om uit te testen.
  • Hou je vooral van verhalen schrijven? Dan is Wattpad wellicht iets voor jou. Met Wattpad deel je je verhalen met andere gebruikers van de app. Een gedicht, kortverhaal of een heus boek met verschillende hoofdstukken? Alles kan! Download ook de app voor Android en iOS.

Leren programmeren?

Wil je echt zelf een site maken zonder behulp van andere sites? Dan moet je leren programmeren. Programmeren kan je leren in een programmeerclub. Vind een club in jouw buurt via de STEM-academie.