Ik wil zelf iets maken of bedenken. Waar kan ik dat doen?

Hoe kan ik zelf schrijven, muziek maken, mijn creatieve talenten ontdekken?

Trill zet je aan om je verborgen talenten te ontdekken. Ze organiseren mobiele workshops in theater-, dans-, film- en andere kunstvormen.

Bij Graffiti teken je stripsuperhelden en powergirls, bouw je een nieuwsflash of ga je met graffitisprays aan de slag.

Schuilt er een fotograaf, tekenaar, danser of schrijver in je? Wil je graag filmen, monteren of experimenteren met Street Art? De vrijetijdsprojecten van Piazza dell'Arte schudden de kunstenaar in jou helemaal wakker.

Ben je dol op dans? Dan is Danspunt helemaal voor jou.

Een passie voor theater? Opendoek is het antwoord! Kies je voor fotografie en film: Breedbeeld wijst je de weg.

Bij het digitaal platform Azertyfactor van Creatief Schrijven kan je terecht voor cursussen en schrijfwedstrijden en kan je ook online je schrijfsels kwijt. Jeugd en poëzie organiseert poëziewedstrijden, cursussen en kampen. Jouw schrijfsels in het krantje van de school, de jeugdbeweging of het jeugdhuis? Misschien zijn ze net op zoek naar een vlotte pen. Of ga eens langs bij Ravage in Gent of StampMedia in Antwerpen.

Wil je beginnen 'vloggen'. Krijg hier 5 tips om te vloggen. Vind je niet meteen iemand om jouw creaties te publiceren? Publiceer dan zelf via Create my Books. Het Rec organiseert workshops rond beeld en geluid in Gent, Antwerpen, Kortrijk, Brussel en Leuven. Ook tijdens de zomermaanden kan je bij het Rec terecht voor opleidingssessies. VI.BE geeft praktische info en advies over poppodia, repetitielokalen en workshops. Wil je in een muziekband spelen, maar vind je geen groep, dan is de database van VI.BE iets voor jou. Wil je zelf niet op een podium staan, maar wel zin om een festival te organiseren? Ontdek Stressfactor.

Speel je een klassiek muziekinstrument en wil je met een groep vrienden muziek maken? Contacteer Jeugd en Muziek. Ze organiseren workshops, muziekevenementen en kampen.

Wil je toneel spelen? (13-17 jaar)

fABULEUS zoekt jongeren tussen 13 en 17 jaar voor hun nieuwste toneelstuk 'Off the record'. Je hoeft niet perfect Nederlands te spreken. 

Interesse? Doe mee aan een auditie-workshop

Wees gerust: de workshops zijn coronaproof