Ik heb ruzie met mijn bff/vriendengroep. Wat nu?

Wanneer je ruzie hebt met je beste vriend, vriendin of vriendengroep dan is het goed om elkaar even de tijd te geven om wat af te koelen en na te denken. Op het hoogtepunt van een ruzie worden vaak harde woorden gebruikt.

Als jullie boosheid duidelijk is gezakt en jullie weer rustig zijn, kunnen jullie afspreken om alles uit te praten. Bij voorkeur praat je face to face met elkaar. Via sms en chat kan je nooit goed je gevoel uitleggen en ontstaan er vaak nog meer misverstanden.

Probeer op een rustige manier met elkaar te praten en uit te leggen waarom jullie zo boos waren. Bespreek ook eens hoe jullie ruzie is ontstaan. Was dat bijvoorbeeld door een roddel waar jullie niets aan konden doen? Misverstanden, zoals roddels, leiden al eens tot ruzie. Je gooit daarbij best geen verwijten meer naar elkaar want zo kan er opnieuw ruzie ontstaan omdat jullie bijvoorbeeld jullie gelijk willen halen. Durf ook ‘sorry’ te zeggen, dat werkt bijzonder goed!

Het is goed om iets te leren uit een ruzie zodat je die in de toekomst kan vermijden of weet aan te pakken. Hopelijk geraken jullie er dan uit.

Lees hier meer tips voor lastige gesprekken! Het artikel gaat over praten met je lief, maar de tips werken ook erg goed bij vrienden!

Nood aan een babbel?

Praat erover