Ik ben verliefd op het lief van mijn beste vriend of vriendin. Wat moet ik doen?

Dat je gevoelens krijgt voor het liefje van je vriend of vriendin, is helemaal niet gemakkelijk. Verliefdheidsgevoelens ‘overkomen’ ons, we kiezen er niet voor om op iemand verliefd te worden. Maar we kunnen wel kiezen wat we doen met die gevoelens.

  • Goede vrienden respecteren de relatie van een vriend of vriendin. Het is dus niet oké om te flirten met het lief van je vriend of vriendin of om te proberen om de relatie op andere manieren kapot te maken. Dat is gemakkelijker wanneer het duidelijk is dat de verliefdheid niet wederzijds is. Het is extra moeilijk wanneer het lief van je vriendin ook iets lijkt te voelen voor jou. Weet dat je een waardevolle vriendschap kan verliezen als je toch iets zou beginnen met het lief van je vriend of vriendin.

  • Zoek naar andere manieren om met je verliefdheid om te gaan. In deze video praten Zenne en Tom over liefdesverdriet.

  • Als de verliefdheid jouw vriendschap heel moeilijk maakt, kan het beter zijn even afstand te nemen van zowel je vriend of vriendin als zijn of haar lief. Laat je vriend of vriendin wel weten waarom je afstand neemt of minder met elkaar omgaat en doe niet alsof hij of zij niet bestaat. Je wil hem of haar niet kwetsen.

FOTO: Paul Proshin

Nood aan een babbel?

Praat erover