Hoe gaat de coronazomer eruitzien?

Nog even en het is zomer: ah, zon, terrasjes en reizen! Of niet? Deze zomer zal er net iets anders uitzien dan de andere. Want de coronacrisis is nog niet voorbij. Wat mag er wel en wat niet deze zomer?

Gaan de festivals door?

Nee. De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat massa-evenementen verboden zijn tot en met 31 augustus. Rock Werchter, Tomorrowland, Gentse Feesten en Pukkelpop, die mag je vergeten deze zomer.

Had je al tickets? StuBru lijst per festival op wat je daarmee kan doen.

Hoe het zit met concerten en kleinere evenementen in de zomer is nog niet duidelijk. Er wordt onderzocht of vanaf 9 juni kleinere evenementen in openlucht wel kunnen doorgaan. Maar dat is dus nog niet zeker.

Gaan de kampen door?

Yes! Je mag op kamp en je mag zelfs blijven slapen. Maar het gaat wel een beetje anders zijn dan normaal. Lees hier meer over de kampen.

Mag je op reis gaan deze zomer?

Ook dat weten we nog niet. Je legt voorlopig best geen reis vast voor de zomer. Boekte je al wel iets? Dan hoef je dat nog niet te annuleren.

Tegen eind mei wordt er een beslissing genomen.

Moeten we langer naar school en wordt de zomervakantie ingekort?

Misschien een weekje langer. De lessen mogen doorlopen tot 30 juni en daarna mogen de leerkrachten nog delibereren. Maar je school kiest zelf.

FOTO: Eric Muhr

Nood aan een babbel?

Praat erover