"Ik leef in armoede" | Oli (15)

Ik leef in armoede en word gepest op school. Eerst even over mijn thuissituatie. Ik woon samen met mijn 2 zussen en mijn mama in een sociale woning. Ik werk op vrijdag en in het weekend als jobstudent, zodat we aan het einde van de maand zo weinig mogelijk problemen hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Ik werk op vrijdag en in het weekend als jobstudent, zodat we aan het einde van de maand zo weinig mogelijk problemen hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. 

Oli, 15 jaar

Mijn vader heb ik nooit gekend. Mijn mama praat niet graag over hem. Ze zegt dat ze toen een verkeerde beslissing nam door een relatie met hem te hebben. Een relatie vol problemen. Hij was blijkbaar drankverslaafd en kettingroker. Dit is ook het enige wat mijn moeder over hem zei.

School is best wel een struikelblok voor mij. Mijn punten vallen wel mee, maar op sociaal vlak is het echt een complete ramp! Ik heb niet echt vrienden en iedereen vindt dat ik stink wat ook logisch is, want thuis proberen we zo zuinig mogelijk om te gaan met het water dat we gebruiken. Zondag is bij ons douchedag. De enige dag dat ik mij dus was.

Ik heb niet echt vrienden en iedereen vindt dat ik stink wat ook logisch is, want thuis proberen we zo zuinig mogelijk om te gaan met water

Oli, 15 jaar

De laatste tijd probeer ik zoveel tegen het pesten in te gaan en probeer ik op te komen voor anderen die gepest worden. Zo ontmoete ik ook mijn eerste echte goede vriend Alex. Sindsdien zijn we onafscheidelijk en proberen we elkaar aan te vullen op vlak van school.

Ik vind dat kansarme gezinnen beter opgevangen moeten worden. Mijn droom is om later minister te worden en daar dan effectief iets aan te doen. Nu werk ik hard om dit te realiseren.

Ik vind dat kansarme gezinnen beter opgevangen moeten worden. Mijn droom is om later minister te worden en daar dan effectief iets aan te doen.

Oli, 15 jaar

Nood aan een babbel?

Praat erover