Wat is De Warmste Week?

De Warmste Week is een actie die draait rond ‘solidariteit’ of iets goeds doen voor andere mensen. VRT organiseert die elk jaar in de week voor kerst, van 18 tot 24 december. Jongeren kozen het thema ‘Kunnen zijn wie je bent’, en WAT WAT doet natuurlijk mee.

Waarom het thema ‘Kunnen zijn wie je bent’?

Dat thema is gekozen door jongeren. Want 7 op de 10 jongeren tussen 16 en 24 jaar wil zich het liefst inzetten voor een wereld waarin iedereen zich goed in zijn vel voelt en een wereld waar iedereen de vrijheid heeft te zijn wie ze zijn of willen zijn.

Wat gebeurt er rond dat thema?

Er wordt geld ingezameld voor projecten die draaien rond kunnen zijn wie je bent.

Je kan ook zelf geld inzamelen: een fuif, een open mic avond, een wafelenbak of snoepjes verkopen? Alles kan!

Welke rol spelen jongeren dit jaar?

Het thema is niet alleen gekozen door jongeren.

21 jongerenambassadeurs uit Vlaanderen en Brussel zetten het thema van De Warmste Week 2021 of #DWW21 ook extra in de spotlight. Ze bedenken acties, komen op straat en verschijnen op je feed.

Er zitten ook jongeren in de jury die kiest welke projecten geld krijgen en jongeren bepalen mee wat er gebeurt tijdens De Warmste Week zelf van 18 tot 24 december.

Hoe doet WAT WAT mee?

‘Kunnen zijn wie je bent’ is ook voor WAT WAT een super belangrijk thema, waarover we veel info hebben. In de maanden voor De Warmste Week vind je hierover dus allerlei tips en verhalen van jongeren.

Kan ik zelf ook geld krijgen voor mijn project?

Zie dewarmsteweek.be voor alle info als je zelf een actie wil doen.