Leer zoveel je kan van andere jonge ondernemers

Jelle Lemmens - oprichter Crownboards

Wereldwijd populair worden binnen de longboardscene ging Jelles wildste dromen te boven. En toch heeft hij dit gerealiseerd: de jonge ondernemer heeft met zijn Crownboards klanten die ver buiten de Belgische grenzen te vinden zijn. Een jarenlange passie voor houtbewerking en skaten werden de basis voor zijn eigen zaak. Hij combineerde ondernemen met studeren. Maar toen hij zijn diploma op zak had, is hij er fulltime voor gegaan.

Crownboards, the story

"Als je jezelf doelen voor ogen stelt moet je hier gewoon kei hard voor gaan. Hard en slim werken zijn 2 totaal verschillende dingen maar met de perfecte combinatie tussen de 2 kan je al heel ver geraken."

Katrien Vanderlinden – Wonderwalls

Dat Katrien van Wonderwalls zelden een verfborstel vasthad, hield haar niet tegen om haar eigen bedrijf in muurschilderingen op maat op te richten. Ze was wel altijd creatief bezig. En ze had voldoende lef om te springen!

Wietse Hindryckx - oprichter Wietse

Passie voor reizen, geschiedenis, kunst, cultuur en alles ertussen. Voortdurend op zoek naar prikkels die zijn creativiteit doen opborrelen. Dat typeert Wietse ten voete uit. Zijn werk als street artist ziet hij als een ambacht die elke dag evolueert. Met 4 exposities op zijn naam, heel wat opdrachten in het buitenland en een eigen T-shirtlijn 5 inches kent zijn drang om te creëren geen grenzen. Bovendien ziet hij 5 inches als een art platform waarop jongeren hun creatieve werk kunnen tonen.

Bezoek ook zeker zijn Instagram-pagina: @wietseart.

Ellen Bruyninckx - oprichter Inrol

Dat ondernemen Ellen in het bloed zit, was al snel duidelijk. Als jong meisje op het internaat begon ze een snoephandeltje vanuit haar kamer. Vandaag runt ze 3 ondernemingen en dat allemaal tegelijk. Eén daarvan is Inrol. Onder die noemer bedenkt Ellen woningen waar mensen levenslang kunnen blijven wonen. Daarvoor werkt ze samen met projectontwikkelaars. Een logische stap in haar ondernemerschap, vond ze zelf. Als ergotherapeute kreeg ze vaak de vraag hoe een huis aan te passen aan zijn bewoners. En als Ellen een probleem ziet, dan wil ze dat ook oplossen – of op zijn minst een bijdrage leveren. Omdat ze gelooft dat iedereen impact kan creëren. Zolang je de uitdaging maar durft aan te gaan.

Meer inspiratie

Meer verhalen en tips vind je op het YouTube-kanaal van Agentschap Innoveren & Ondernemen.