“Ik wou me aan niemand anders blootgeven” | Evy (21)

“De ene dag kon ik hem niet uitstaan. De andere dag vroeg ik mij af of hij nog gevoelens voor mij had.” Evy bleef seks hebben met haar ex-vriend. Nu is ze eindelijk over hem heen.

Twee maanden nadat Yousef en ik samen waren, maakte hij het uit. Yousef was mijn eerste vriendje. We waren allebei nog maagd.

Op seksueel vlak had ik nog heel wat willen uitproberen. Ik was er klaar voor. Maar ik wou me aan niemand anders letterlijk blootgeven. Daarvoor was ik te onzeker. Nog geen maand later kwam het onderwerp toevallig ter sprake op Messenger. Ik zei hem dat ik graag seks met hem wou, ook al waren we niet meer samen. We dachten er hetzelfde over, dus besloten we om het gewoon een keer te proberen.

Normaal neem je een break als het gedaan is. Bij ons was die er niet.

Evy, 21 jaar

We spraken af op mijn kot. Hij ging heel respectvol met mij om. Hij zei dat als ik het niet wou er nog een weg terug was. Ik kon ook mijn grenzen aangeven. Zo vond ik dat hij soms iets te aanhankelijk of te flirterig deed.

Hij begon na de seks soms te kussen. Dat vond ik raar. Op een bepaald moment heb ik mijn hoofd weggedraaid. Hij vroeg wat er scheelde en ik legde uit dat kussen voor mij losstaat van seks. Dat begreep hij.

Yousef ging ondertussen gewoon door met zijn liefdesleven. Na een maand zat hij al terug op Tinder. Daar had ik het wel moeilijk mee. Zeker omdat ik het te weten kwam via een vriendin. Ergens weet je wel dat hij verdergaat, maar ik wou het op dat moment echt niet horen.

Normaal neem je een break als het gedaan is. Bij ons was die er niet. Dat was soms wel raar. Natuurlijk was ik nog heart broken. Eigenlijk was het voor mij een emotionele rollercoaster. De ene dag kon ik hem niet uitstaan en het andere moment vroeg ik mij af of hij nog gevoelens voor mij had.

Hij zei dat hij met iemand anders zou afspreken. Ik ging ermee akkoord.

Evy, 21 jaar

Het heeft me vijf maanden gekost om me er emotioneel over te zetten. Zo lang heeft onze friends with benefits-relatie aangesleept. Yousef gaf op een bepaald moment het signaal dat hij ermee wou stoppen. Hij zei dat hij met iemand anders zou afspreken. Ik ging ermee akkoord.

Het was fun, maar ik moest hem laten gaan. Hij ging verder met zijn leven en dat deed ik ook. Ook ik begon iemand anders te daten. Life goes on.

Ondertussen hoor ik hem nog amper. Nu we gestopt zijn, is er een duidelijke scheiding tussen ons. Daardoor kan ik het eindelijk loslaten. Ik hoef hem niet elke dag te sturen, want ik heb betere dingen te doen. Als ik hem zou vragen om af te spreken, stemt hij zeker toe. Maar dat hoeft voor mij niet meteen. We gunnen het elkaar ook om verder te gaan.

In het begin heeft onze seksuele relatie mij zeker belemmerd om over Yousef te raken. Toch heb ik er geen spijt van. Er zijn mensen die het niet begrijpen, maar voor mij was het een logische stap. Ik wou nog experimenteren op seksueel vlak. Bij anderen zou ik mij nooit zo kunnen openstellen.

*Evy is een fictieve naam omwille van privacyredenen

Tekst: Emily Nees