"We hadden al snel door dat het meer ging zijn dan braaf elkaars handjes vasthouden" | Lieve (16)

Toen ik 13 jaar was had ik een serieuze relatie met een jongen van 15-16 jaar. We hadden al snel door dat het meer ging worden dan braaf elkaars handjes vasthouden en het ging dan al snel van zoenen naar voorspel.

Na 3 maanden hadden we toch wel besloten dat we allebei seks wouden hebben en dat deden we dan ook! Het was een goeie ervaring en we waren allebei blij, geen spijt. Alleen zag mijn zus mijn berichten en die vertelde het aan mijn ouders wat ik totaal niet leuk vond. Mijn ouders begrepen het niet en waren hier heel boos over. We hebben dan ook een gesprek gehad met mijn papa. Mijn papa was vooral heel boos op mijn vriend en zei dat het niet meer mocht gebeuren.

Er werd afgesproken dat er altijd een ouder thuis moest zijn als wij er waren. We deden het dan stiekem.

Lieve, 16 jaar

De ouders van hem en mijn ouders belden dan ook en er werd telkens afgesproken dat er ouders thuis moesten zijn. We deden het dan ook stiekem maar dat was minder leuk. Onze relatie kwam zo ook vaak onder druk te staan wat niet aangenaam was.

Wat ik anderen wil meegeven die vroeg klaar zijn voor seks en het echt willen, dat is oke! Maar probeer er open over te zijn tegenover je ouders en zorg dat ze het begrijpen! Maak duidelijk dat je het echt wel wilt en er geen dwang is. Zo gaat je relatie met je ouders ook beter zijn omdat ze weten dat je ze vertrouwt en omgekeerd.

We veranderden de naam van de inzender omdat die anoniem wil blijven.

FOTO: Jonas Weckschmied

Nood aan een babbel?

Praat erover