Hoe kan ik vluchtelingen helpen?

Ongeveer 68 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht. Een klein deel van alle mensen die in de wereld op de vlucht zijn, komen in Vlaanderen terecht. Onder hen heel wat kinderen en jongeren. Zij willen er hier graag wat van maken, ook al is dat niet altijd vanzelfsprekend. Misschien wil jij wel helpen.

Waar kan je helpen?

Informeer op deze plekken wat jij kan doen:

Ook in je eigen jeugdbeweging?

Zit je in de jeugdbeweging of ben je lid van een jeugdwerkorganisatie? Ook via die weg kan je je inzetten voor vluchtelingen!

Maak kennis met Wereldspelers.

Wereldspelers is een project voor en door het jeugdwerk. Een project met een website, waarop alle ervaringen uit het jeugdwerk worden gedeeld. Je vindt er heel wat handige tips als je ook in jouw jeugdbeweging of organisatie meer kinderen en jongeren met een vluchtverhaal wilt betrekken.

In het jeugdwerk kun je jong en vrij zijn en vooral jezelf amuseren. Wereldspelers leert ons dat ook jongeren met een vluchtverhaal zich graag ontspannen in hun vrije tijd, net als wij! En zelf heb je er een nieuwe ervaring bij!

Bij de Chiro is een hele wereld voor me opengegaan. Je komt in contact met de menselijke kant van de Vlaamse cultuur.

Majd, jongere met een vluchtverhaal (23)

Wil je met je jeugdbeweging graag aan de slag hiermee? Maar heb je wat extra ondersteuning nodig? Jeugdorganisatie Tumult heeft er een vorming over: Jeugdwerk zonder Grenzen (Betrek jonge nieuwkomers in je werking). Zij kunnen je misschien wel verder helpen.