“Ik heb geen nood aan muziek luisteren” | Pepijn (23)

Pepijn Willekens (23) luistert geen muziek. “Ik ga soms naar een feestje, maar dan ga ik eerder voor de gezelligheid en niet voor de muziek.”

Er zijn mensen die niet naar films kijken, die geen games spelen of nooit boeken lezen. Waarom is niet luisteren naar muziek dan zo raar? Als muziek opstaat, kan ik het wel accepteren en appreciëren.

Ik heb gewoon geen nood aan muziek luisteren. Dat vinden veel mensen gek. Vooral muzikanten, omdat het zo’n groot deel uitmaakt van hun eigen leven. Ze kennen vaak niemand anders die mijn mening deelt.

Muziek is meestal iets vrij persoonlijks. Het is niet per sé iets wat je moet delen met de mensen rondom je. Natuurlijk kan je dat wel doen. Samen naar feestjes, concerten en festivals gaan, schept een band. Er zijn ook andere manieren om vrienden te maken, dus ik zie het probleem niet.

Als mensen rondom mij dansen, zet ik me meestal neer en leun ik lekker achterover.

Pepijn Willekens, 23 jaar

Als iemand me meevraagt naar een fuif of een concert ben ik altijd eerlijk. Dat betekent niet dat ik nooit uitga. Ik ga soms naar een feestje, maar dan ga ik eerder voor de gezelligheid en niet voor de muziek. Het gaat dan ook niet om het typische feestje op zaterdagavond, maar wel om een afterparty van het een of het ander.

Zo was ik onlangs op een afterparty van een game evenement. Veel mensen waren zat en het ging tot redelijk laat door. Ik wou eigenlijk naar huis, maar de persoon waarbij ik bleef slapen, wou nog doorfeesten.

Terwijl de mensen rondom mij dansten, heb ik me ergens neergelegd. Ik heb genoten van de sfeer rondom mij. Uitgaan beleef ik dus op een hele andere manier dan de meeste mensen.

Voor de maatschappij is geen interesse hebben in muziek iets vreemds. Maar daar trek ik me niets van aan. Ik heb zelfvertrouwen genoeg om mijn eigen ding te doen en mijn eigen mening te hebben.

TEKST: Emily Nees

FOTO: Gelmis Bartulis