"Ik heb de wereld beter leren begrijpen" | Wing (30)

De geëngageerde Wing wilde een stukje van de wereld ontdekken en tegelijkertijd iets nuttig doen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland was een logische keuze. Met Bouworde ging ze op bouwkamp in een achterbuurt van Havanna in Cuba. Deze ervaring gaf haar goesting om zich voor een langere tijd in te zetten voor een sociaal project in het buitenland. En zo gebeurde het dat ze niet veel later, met de steun en centen van het European Solidarity Corps, 10 maanden meedraaide in een organisatie die werkt rond inclusie bij ouderen in Valencia in Spanje.

"Wat ik zo bijzonder vind als je naar een vreemd land vertrekt is het gevoel dat dat met zich meebrengt. Het is een mix van spanning, adrenaline, nieuwsgierigheid. Het is angstwekkend en verslavend tegelijk. Je moet telkens durven je stoute schoenen aan te trekken en de uitdaging aangaan. En het toffe is dat je er nooit spijt van zult krijgen."

© Wing

Ik heb beseft dat je globale problemen samen kan oplossen als iedereen elkaar probeert te begrijpen.

Wing (30)

De impact dat zo’n ervaring op je heeft is haast onbeschrijfelijk. Het zit zo diep in je geworteld dat het iets is dat niemand van je kan afpakken.

Ik heb de wereld beter leren begrijpen: de gelijkenissen en verschillen in culturen en hoe belangrijk het is om globale problemen samen op te lossen door elkaar te proberen begrijpen. Daarnaast heeft het me ook geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb geleerd om mijn plan te trekken, meer initiatief te durven nemen en alerter te zijn in de omgeving rondom mij. Bovendien heb ik tijdens deze 10 maanden Valencia een goede basis Spaans geleerd en buitenlandse vrienden voor het leven gemaakt.

© Wing

Het is oké om iets vreemd te vinden.

Wing (30)

Als ik anderen een tip kan geven, dan is het deze wel: Sta open voor alles ook al is het niet altijd simpel. Het is echt oké om iets 'vreemd' te vinden, gun jezelf de tijd en de ruimte om er respectvol mee om te gaan. Voor je het weet is dat vreemd deeltje een deel geworden van jezelf!"

FOTO's en TEKST: Wing

Go Strange helpt je op weg!

Wil je zelf ook vrijwilligerswerk in het buitenland doen via het European Solidarity Corps of een andere organisatie?

Nood aan een babbel?

Praat erover