Kan ik tijdelijk gaan werken in het buitenland?

Ja, er zijn verschillende manieren om te werken in het buitenland. Wat dacht je van deze zomer een vakantiejob in Spanje in plaats van in de supermarkt om de hoek? Of misschien wil je wel voor langere tijd in een ander land werken?

Een studentenjob

In een ander land studeren en een centje bijverdienen? Binnen Europa kan dat zonder problemen. Ga je naar een land buiten de Europese Unie dan check je best eerst de plaatselijke wetgeving.

Een vakantiejob

Ga tijdens je studies voor een korte periode werken in een ander land. Meestal moet je hiervoor 18 jaar zijn. Hou het haalbaar en zoek het niet te ver. Er zijn uiteenlopende vakantiejobs, in de horeca & toerisme, op cruiseschepen, in skigebieden, in de boerderijsector,…

Een vaste job in Europa

Woon je in België? Als Europeaan mag je in een heleboel landen in Europa gaan werken. Wil je weten welke landen dit allemaal zijn? Bekijk dan het lijstje van de EER-landen (Europese Economische Ruimte).

Een vaste job buiten Europa

Buiten de EU aan het werk gaan, kan niet zomaar. In heel wat landen moet je een visum en een werkvergunning hebben voor je er mag werken. In het ene land krijg je die documenten al makkelijker te pakken dan in het andere.

Vlaamse organisaties kunnen je hierbij ook helpen. Kijk eens op de zoekfunctie van Go Strange om een overzicht van deze organisaties te vinden.

Engelse les geven

Spreek je vlot Engels en zie je jezelf wel voor de klas staan? Dan is Engelse les te geven in een ander land iets voor jou. Opgelet hiervoor moet je eerst een TEFL-certificaat behalen.

Werken in het Zuiden

Draag je steentje bij aan de derde wereld en ga werken in de ontwikkelingssamenwerking. Het jobaanbod in de ontwikkelingssamenwerking voor mensen zonder ervaring is niet zo groot, maar wanhoop niet, er zijn mogelijkheden!

Working Holiday

Met een working holidayvisum kan je lange tijd reizen, werken en/of vrijwilligerswerk doen in een bepaald land. Op die manier wordt zo’n rondreis een heel stuk betaalbaarder.

Babysitten

Babysit jij al in België? Dan is werken als au pair misschien iets voor jou! Als au pair help je een gezin met de zorg voor de kinderen. Je woont in bij het gezin en krijgt er ook te eten. In ruil voor je werk krijg je maandelijks zakgeld.

Meer inspiratie?

Check Go Strange voor alle info rond werken in het buitenland

FOTO: Alexandr Podvalny