Ik breng te veel tijd door met mijn lief volgens mijn vrienden. Wat nu?

Als je verliefd bent, wil je zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je lief. Dat is ook belangrijk om een hechte relatie op te bouwen. Maar dat geldt ook voor de relatie met je vrienden. Vrienden zijn belangrijk in je leven. Ze steunen je wanneer het nodig is, ze helpen je jezelf te leren kennen, …

Je moet dus met je liefje én met je vrienden genoeg tijd doorbrengen. Dat is niet zo gemakkelijk. Dat evenwicht verandert ook naarmate je ouder wordt, je brengt doorgaans steeds meer tijd met z'n tweeën door.

Als je vriend(in) jaloers is, probeer dan in te schatten of die jaloezie terecht is.

Klopt het?

Breng je helemaal geen tijd meer door met je vriend of vriendin, negeer je hem of haar…? Verontschuldig je daar dan voor en zoek naar manieren om terug meer tijd met elkaar door te brengen. Misschien zijn er dingen die je niet kan doen met jouw liefje, maar wél met jouw vriend of vriendin? Gaat jouw liefje bijvoorbeeld niet graag winkelen maar jouw vriend of vriendin wel? Dan is winkelen misschien iets leuks om met je vriend of vriendin te doen!

Klopt het niet?

Is je vriend of vriendin altijd jaloers? Zet hij of zij jou onder druk om je relatie te verbreken? Krijg je constant sms’jes? Mogelijk is je vriend of vriendin erg onzeker en onterecht jaloers. Ga ermee in gesprek. Zoek samen uit hoe je hem of haar een beetje kan geruststellen: hoe kan jij tonen dat je de vriendschap waardeert, dat hij of zij ook belangrijk voor je is?

Zorg dat het een geruststelling is die jij ook kan en wil geven. Zeg bijvoorbeeld niet dat je elke dag even zal bellen, als jij je daar niet oké bij voelt of als dat niet kan. Geef ook aan welk gedrag van je vriend of vriendin jij wel en niet oké vindt. Als de vriendschap verstikkend blijft, en je vriend of vriendin de minimale geruststelling niet kan aanvaarden, kan het beter zijn de vriendschap te beëindigen.

Nood aan een babbel?

Praat erover