Mijn lief heeft te weinig aandacht voor mij. Wat kan ik doen?

Aandacht hebben voor elkaar is in elke relatie belangrijk. Maar mensen verschillen in hoeveel aandacht krijgen en geven ze genoeg vinden. Het is lastig als jij en je lief daarin verschillen.

  • Probeer voor jezelf op te schrijven wat jouw verwachtingen zijn naar je lief toe. Welk gedrag verwacht je? Bijvoorbeeld: ‘Ik wil graag dat wanneer we in groep zijn, hij mij eerst komt begroeten.’
  • Probeer in te schatten of je verwachtingen redelijk zijn. Vraag daarvoor eventueel hulp aan een vriend, vriendin, een ouder,... ‘Ik wil dat ze ieder sms’je direct beantwoordt’, is bijvoorbeeld veel gevraagd en ook onmogelijk.
  • Ga in gesprek met je lief over je verwachtingen en probeer tot een compromis te komen. Lees hier tips voor zo'n gesprek.

Blijft je lief je te weinig aandacht geven, dan is deze relatie wellicht niet goed voor je. Genegeerd worden en in extreme situaties emotioneel verwaarloosd worden is heel pijnlijk. Het tast je zelfvertrouwen aan. Soms wil je alles doen opdat die ander jou toch ziet staan. Weet echter dat het hij of zij is die een probleem heeft om een hechte relatie met iemand op te bouwen. Je kan het beste de relatie verbreken en erkenning en een boost voor je zelfvertrouwen zoeken bij andere mensen die voor jou belangrijk zijn en jou wel de nodige aandacht geven.

Seksuolotte wist wel raad tijdens een Spreekuur op het Instagramkanaal van WAT WAT.

Nood aan een babbel?

Praat erover