"Als je je er niet goed bij voelt, doe het dan ook niet" | Christine (14)

Een tijdje terug was ik gewoon op instagram aan het scrollen tot dat iemand me een berichtje stuurde met er in "hey". Ik zag het maar ik wou niet antwoorden, want ik kende hem helemaal niet. Toch heb ik het wel gedaan. Ik stuurde terug: "Hey? Ken ik jou?" Zijn naam was K... zei hij tegen mij. We stuurden nog wat met elkaar en toen vroeg hij of ik hem wou toevoegen op snap. Dat deed ik natuurlijk.

Hij wou persé een foto van nu dus stuurde ik een normaal foto van mij.

Christine, 14 jaar

Nadat ik hem had toegevoegd vroeg hij meteen om een foto. Ik zei: "Ma je kunt er toch een paar zien op men instagram". Maar hij wou persé een foto van nu dus stuurde ik een normaal foto van mij. Daarop antwoordde hij: "knap". Hij stuurde dan ook een foto van hem. Maar ik was aan het twijfelen of hij wel echt was maar dat was hij ook. En stiekem vond ik hem wel mooi (wat heel dom was).

Het was heel leuk. Tot op een dag dat hij vroeg: "Mag ik je eens bloot zien?"

Christine, 14 jaar

We stuurden bijna elke dag en het was ook heel leuk. Tot op een dag dat hij vroeg "mag ik je eens bloot zien". Ik schrok. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte maar dat deed hij dus niet. 'k Was bang dat hij me dan niet meer leuk zou vinden, dus deed ik het. 'k Was zo bang.

Maar toen gebeurde het. Ik had de foto per ongeluk naar een vriendin van mij gestuurd. Ik had haar meteen geblokt maar dat werkte niet. De volgende week ging ik bij een andere vriendin spelen en zij zei: "omg Christine wat ik heb gezien is er zo over. Ik heb wat van je gezien."

Ik was kapot.

Christine, 14 jaar

Ik wist meteen waar ze het over had: men FOTO. Ik barstte in tranen en liep naar huis. Waarom zou een vriendin dat doorsturen?

Ik was kapot. Ik kon niet meer goed eten slapen was bang om naar school te gaan.

Gelukkig had ik Lisa nog. Zij heeft me zo hard gesteund.

Christine, 14 jaar

Maar gelukkig had ik Lisa nog. Zij heeft me zo hard gesteund en nu ga ik elke keer naar school met een blije lach.

Laat de mensen maar praten. Dit is de laatste keer dat ik zoiets doe. Ik wil zeggen: aub als je je er niet goed bij voelt doe het dan ook niet. Ik heb nu van men fout geleerd. Ik hoop ook dat jij dat doet.

Herken je je in het verhaal van Christine?

Lees hier wat je kan doen als iemand je naaktfoto of naaktvideo verspreidde.

Het verspreiden van nudes is strafbaar.

FOTO: Luke Porter

Nood aan een babbel?

Praat erover