"Elke keer ik online kwam, had ik berichtjes van hem" | Rosie (19)

"Op mijn 13 had mijn nicht die 15 was een vriendje van 17. Ik stuurde toen ze samen waren al af en toe met die jongen (voor de gemakkelijkheid noem ik hem S.)."

Na enkele maanden gingen ze uit elkaar en begon S. steeds meer contact met mij te zoeken. Ik zocht hier eerst niks achter want dit ging in het begon vooral over hoe erg hij mijn nicht mistte. Uiteindelijk begonnen we regelmatig te skypen en praatte ik bijna constant met hem. Dit was leuk tot dat hij plots vroeg of ik mijn T-shirt wou uitdoen."

Toen ik zei dat ik dit niet wou chanteerde hij mij met de beelden waarop het leek alsof ik me uitkleedde

Rosie, 19 jaar

"Ik dacht dat dit was om te plagen dus ik plaagde terug door alsof te doen: ik deed tot halfweg mijn shirt omhoog en liet het dan weer naar beneden zakken. Wat ik niet wist is dat hij overal screenshots van nam."

"Hij begon dit steeds vaker én serieuzer te vragen, toen ik zei dat ik dit niet wou chanteerde hij mij met de beelden waarop het leek alsof ik me uitkleedde. Uiteindelijk heb ik 1 foto gestuurd in bh in de hoop dat het voorbij zou zijn."

Het werd zo erg dat ik niet meer online durfde zijn en me niet meer durfde aanmelden. Ik was zo bang!!

Rosie, 19 jaar

"Echter was dit niet zo en werd het enkel erger, hij chanteerde me dat ik op skype minstens 1 uur zonder T-shirt voor hem moest zitten. Elke keer ik online kwam, had ik berichtjes van hem en belde hij me. Het werd zo erg dat ik niet meer online durfde zijn en me niet meer durfde aanmelden. Ik was zo bang!! Het werd zelfs zo erg dat hij zei dat hij me ging opzoeken en me ging verkrachten."

"Na enkele maanden in angst leven, heb ik met mijn nicht gepraat dat moest ze ooit foto's van hem krijgen waar ik opsta dat ze niet waren wat het leek. Nadien heb ik hem overal geblokkeerd en heb sindsdien nooit meer iets gehoord van hem."

"Hij blufte enkel want hij stuurt nog af en toe stalkerig naar mijn nicht maar gelukkig negeert ze hem. Moest het geen bluf zijn geweest dan had ik het sowieso ook aan mijn ouders verteld zodat de politie erbij gehaald kon worden. Zo een dingen zijn nooit oké!!!"

Herken je je in het verhaal van Rosie?

Lees hier wat je kan doen als je naaktfoto's of -video's verspreid raken.

TEKST: Ingezonden verhaal. We veranderden de naam van de inzender omdat die anoniem wil blijven. FOTO: Lily Francesca

Nood aan een babbel?

Praat erover