"Mijn naaktfoto is rondgegaan op zijn school" | Emily (14)

"Ik had ooit een vriendje en opeens stuurde hij een naaktfoto van hem en hij vroeg ik er ook een wou sturen en ik heb dat gedaan. En zo ging dat een week door. 's Avonds stuurden we zulke foto's naar elkaar. Maar op een dag stuurde een vriend van mij een naaktfoto van iemand in de vriendengroep op Messenger. Ik zag dat het mijn foto was.

Ik heb het toen tegen mijn moeder gezegd en ze was een beetje boos maar de reactie van mijn stiefvader had ik nooit verwacht. Hij zei dat ik er alleen voor stond. We hebben toen aan mijn vriendje gevraagd waarom hij die foto's heeft doorgestuurd en naar wie. Hij had het in zijn klasgroep gezet en die foto is op zijn school rond gegaan. We hebben aan iedereen gevraagd om die foto te verwijderen. En toen heeft hij het ook uitgemaakt."

Er is ook een Instagramaccount van gemaakt maar dat is al verwijderd

Emily, 14 jaar

"Ik ben toen ook begonnen met snijden en daarvoor ben ik naar een psycholoog gegaan en ik zit er nu nog steeds bij. We zijn nu 4 maanden verder. Ik heb ook een tijdje in een depressie gezeten en ik had zelfmoordgedachten. Net toen ik dacht dat alles eindelijk voorbij was, doken de foto's weer op. Het was tijdens de examens en opeens komen er een paar meisjes naar mij en ze toonden mij die foto. Ze hebben die foto aan iedereen op mijn school getoond.

Ik ben toen naar de zorgcoördinatoren gegaan maar zij hebben niks gedaan omdat ze die personen niet vonden die de foto in handen hadden. Er is ook een Instagramaccount van gemaakt maar dat is al verwijderd."

Ik vind dat sexting geen taboe meer moet zijn

Emily, 14 jaar

"Ondanks alles wat er is gebeurd heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. En ik vind dat sexting geen taboe meer moet zijn, want ik weet dat er veel mensen zijn die hetzelfde mee maken. Bij veel mensen loopt het goed af en worden ze niet doorgestuurd, maar ik ben jammer genoeg een van de slachtoffers geworden. Ik schaam mij er niet voor ook al zijn er veel mensen die zich daarvoor schamen. En ik weet dat het moeilijk is om je sterk te houden maar je geraakt er wel door. Ik zal wel rondlopen met littekens en de gedachten van gaan de foto's ooit terug komen. Maar daar zal ik mee moeten leren leven."

Herken je je in het verhaal van Emily?

Praat erover met Nupraatikerover of Awel.

Lees hier wat je kan doen als je naaktfoto- of naaktvideo verspreid raakt.

Goed om te weten:

TEKST: ingestuurd verhaal van Emily

Wil jij ook jouw verhaal delen?

Heb jij een verhaal waarvan je denkt dat het andere jongeren kan helpen of inspireren?

Nood aan een babbel?

Praat erover