“Het heeft een zware impact op mijn liefdesleven" | Enya (21)

Enya (21) werd bedrogen door haar toenmalige vriend Jesse.

Anderhalf jaar geleden brak ik met Jesse. Na zeven maanden heeft hij mij bedrogen. Dat is ook de reden waarom het uit is gegaan.

Jesse liet opeens niets meer van zich horen. Ik dacht dat hij gewoon nog boos was op mij, omdat we de dag ervoor ruzie hadden. Ik stuurde hem een lief bericht. Toen knapte hij. Hij biechtte alles op.

Lisa was voor hem een verboden zone.

Enya, 21 jaar

Jesse had gekust en samen geslapen met Lisa, een meisje dat ik totaal niet kon uitstaan. Dat wist hij en daar heeft hij gebruik van gemaakt. Lisa was voor hem een verboden zone. Dat maakte het spannend. Ik denk dat hij het ook vooral daarom heeft gedaan.

Toen hij het vertelde, voelde ik me verschrikkelijk. Mijn wereld stortte in en ik wist niet wat ik moest doen. Ik was boos en verdrietig tegelijk. Ik had zoveel vragen die ik ook heb gesteld aan hem. Maar hij kon er geen deftig antwoord op geven. Ik heb nooit het gevoel gehad dat hij zich er zich schuldig over voelde.

Op dit moment heb ik geen contact meer met Jesse. Na constant ruziemaken, heb ik hem overal op geblokkeerd. Volgens mij is hij nog steeds samen met Lisa. Ik heb zelf ook iemand anders gevonden. Hij kent het verhaal van mij en Jesse. Dat is belangrijk, want het heeft nog steeds een zware impact op mijn liefdesleven.

Ik ben bang om opnieuw bedrogen te worden.

Enya, 21 jaar

Jesse zijn gedrag heeft mij wantrouwig gemaakt. Ik ben bang om opnieuw bedrogen te worden. Ook ben ik jaloerser geworden. Het kost tijd om mij erover te zetten. Stapje voor stapje gaat het beter met mij. Het zal altijd een litteken blijven, maar ik geloof erin dat ik op een bepaald moment er beter mee ga kunnen omgaan.

Ik wil dat mijn nieuwe vriend weet dat het niet aan hem ligt, maar aan alles wat ik met mijn ex-vriend heb meegemaakt. Bram heeft er heel veel begrip voor. Hij doet er alles aan om mij te steunen en mijn vertrouwen te winnen. Hij wil tonen dat hij mij nooit zal bedriegen. Het geeft me hoop dat niet alle jongens zijn zoals Jesse.

*Enya is een fictieve naam omwille van privacyredenen

Tekst: Emily Nees