Wat doe jij tegen pesten?

je zou kunnen negeren maar als het verder gaat je ouders erbij halen want je ouders zullen er altijd zijn voor je :)

Alex, 13 jaar

Wat ik doe als iemand mij pest: Ik ga soms naar hun toe als ik het durf en dan zeg ik ik vind dit niet meer leuk stop ermee of ik ga met een leerkracht of een volwassen iemand praten.

Ik, 20 jaar

Met mijn vrienden of ouders er over praten

Ersen, 13 jaar

De gene die gepest wordt helpen en steunen dus dan zou ik naar de pester gaan en vragen waarom hij zo doet en dat hij normaal moet doen en zich moeten gedragen naar zijn leeftijd en niet als een kleuter.

1234, 13 jaar

Ik werd ook gepest en ik ben naar een juf of meester gegaan en dat was daarna gedaan

Nora, 10 jaar

Ik word gepest al 3jaar. Hier een paar tips als je gepest wordt. Met iemand praten. Negeren. Positief blijven. Met je vrienden zijn. Luister naar mijn tips en negeer de pesters, stop gewoon als je negatieve gedachten hebt en denk aan de positieve dingen veel succes nog

Dante, 14 jaar

Het is belangrijk pestgedrag niet uit de weg te gaan. Babbel met het slachtoffer maar ook met de pester. En gebruik externe hulp wanneer dat nodig is.

Schuilnaam, 16 jaar

Ik probeer erover te praten met het slachtoffer omdat ik hem/haar wil helpen of ik ga naar een volwassene die ik vertrouw.

Iemanddienietpest08, 12 jaar

Ik ben iemand die wel een beetje show geeft en 1 keer zag ik iemand onder druk staan (pesten????). Ik ging ernaartoe en maakte heel de situatie belachelijk en vroeg wat ze wilden en ze vonden het heel raar worden en zei iets tegen mij en ik had wel een antwoord. Nu is die jongen mijn beste vriend.

the imposter, 12 jaar

Vertel het onmiddellijk aan een leerkracht of volwassenen.

Villadeurknopvijsje, 12 jaar

Ik ga meestal naar een leerkracht. Soms ga ik ook met mijn vrienden naar de pester en het slachtoffer.

Joran, 12 jaar

De gepeste helpen door met hem te praten en in ons groepje laten komen.

Mauro, 12 jaar

Ik ga naar de pester en zeg wat ik denk!

Lennert, 12 jaar

Ik help mensen die gepest worden en ik zeg dat ze zo niet meer verder kunnen en nadien ga ik naar oudere mensen die het beter weten.

Lien, 13 jaar

Ik ga eerst naar de pester, en zeg hem/haar duidelijk dat zo'n gedrag niet kan. Als hij/zij dan nog niet stopt, schakel ik een volwassene in.

Kat, 13 jaar

Als ze bedreigingen sturen via social media maak ik daar screenshots van en laat het zien aan de politie, ouders en mentor/directeur, want mensen bedreigen mag niet. En als je op school gepest wordt, eerst tegen je ouders zeggen, dan tegen je mentor. Zoek andere leuke vrienden. Iedereen heeft het recht om zich veilig te voelen op school en het leuk te hebben.

Anoniem, 17 jaar

Mee pesten anders word ik misschien gepest.

Pieter, 12 jaar

Onmiddellijk melden als je ziet dat er gepest wordt.

Anoniempke, 18 jaar

Niet meedoen met de pesters en oog tonen voor het slachtoffer. Het slachtoffer nemen als vriend en bij onrechtvaardigheid mijn mening laten weten bij de pesters.

Lieve, 20ties

ik vind dat pesten moet stoppen en dat de iedereen elkaar moet respecteren hoe hij/zij is

Anoniem, 16 jaar

tegen de pesters praten en zeggen dat ze moeten stoppen

????, 13 jaar

Dus als ik gepest word., dan ga ik meestal bij mijn vrienden, leerkrachten of mijn broer en dan word ik rustig

David, 12 jaar

Met je ouders of leerkracht praten . Je kan ook praten met iemand die je vertrouwt

Jorien-Marie, 15 jaar

Ik was altijd bang om iets te zeggen tegen pesters als ik het zag. Je wil zelf geen ruzie en besluit jezelf erbuiten te houden. Maar dan denk je telkens was dit de goede oplossing of.. Als je het doet doe het dan het best met vrienden want die kunnen je steunen en helpen als je iets zegt en ze worden boos.

anoniem, 12 jaar

Het beste is om met mensen er over te praten, het is nooit goed om je gevoelens op te proppen. Kom voor je zelf op, ik heb zelf mee gemaakt dat iemand mij Pestte, mij werd verteld dat ik me er niks van moet aantrekken maar dan gaat het juist door dan zien ze dat je bang bent, en dat soort denken, mijn moeder vertelde dat ik moest opkomen, dat heb ik toen gedaan, maar echt GOED OPKOMEN, Laten zien dat het ONACCEPTABEL is BOOS OP ZE WORDEN. Nadat ik dat heb gedaan, hebben ze bijna NOOIT meer iets stoms tegen me gezegd en nu Zijn ZIJ juist de genen die bang voor mij zijn. JIJ KUNT DITT♡ X, Nina

Nina, 13 jaar