Wat doe jij tegen pesten?

Ik probeer erover te praten met het slachtoffer omdat ik hem/haar wil helpen of ik ga naar een volwassene die ik vertrouw.

Iemanddienietpest08, 12 jaar

Ik ben iemand die wel een beetje show geeft en 1 keer zag ik iemand onder druk staan (pesten????). Ik ging ernaartoe en maakte heel de situatie belachelijk en vroeg wat ze wilden en ze vonden het heel raar worden en zei iets tegen mij en ik had wel een antwoord. Nu is die jongen mijn beste vriend.

the imposter, 12 jaar

Vertel het onmiddellijk aan een leerkracht of volwassenen.

Villadeurknopvijsje, 12 jaar

Ik ga meestal naar een leerkracht. Soms ga ik ook met mijn vrienden naar de pester en het slachtoffer.

Joran, 12 jaar

De gepeste helpen door met hem te praten en in ons groepje laten komen.

Mauro, 12 jaar

Ik ga naar de pester en zeg wat ik denk!

Lennert, 12 jaar

Ik help mensen die gepest worden en ik zeg dat ze zo niet meer verder kunnen en nadien ga ik naar oudere mensen die het beter weten.

Lien, 13 jaar

Ik ga eerst naar de pester, en zeg hem/haar duidelijk dat zo'n gedrag niet kan. Als hij/zij dan nog niet stopt, schakel ik een volwassene in.

Kat, 13 jaar

Als ze bedreigingen sturen via social media maak ik daar screenshots van en laat het zien aan de politie, ouders en mentor/directeur, want mensen bedreigen mag niet. En als je op school gepest wordt, eerst tegen je ouders zeggen, dan tegen je mentor. Zoek andere leuke vrienden. Iedereen heeft het recht om zich veilig te voelen op school en het leuk te hebben.

Anoniem, 17 jaar

Mee pesten anders word ik misschien gepest.

Pieter, 12 jaar

Onmiddellijk melden als je ziet dat er gepest wordt.

Anoniempke, 18 jaar

Niet meedoen met de pesters en oog tonen voor het slachtoffer. Het slachtoffer nemen als vriend en bij onrechtvaardigheid mijn mening laten weten bij de pesters.

Lieve, 20ties

ik vind dat pesten moet stoppen en dat de iedereen elkaar moet respecteren hoe hij/zij is

Anoniem, 16 jaar