Waar moet de minister van jeugd werk van maken?

Ik vind het belachelijk hoe wij studenten van de hoge school genegeerd worden. De politiekers zouden zich mogen schamen. Ik zit al maanden thuis, alleen. Geen sport, geen hobby, totaal geen fysiek contact gehad met mijn klasgenoten, leerkrachten. Ik doe een praktische richting waarbij ik zo goed als geen fysieke lessen heb kunnen bijwonen. Denk je dat gewoon toekijken via een schermpje een goede opleiding is om hier onze job mee te kunnen doen later? Ik zit er volledig door, en ben lang niet de enige. Kinderen tot 13 mochten tot nu toe nog bijna alles doen wat ze normaal doen, terwijl we goed genoeg wisten dat zij het virus ook doorgeven. Waarom is hun welzijn belangrijker dan het onze? We zitten in een fase waar we gevormd moeten worden om een job te doen voor de rest van ons leven, maar dat is blijkbaar niet belangrijk genoeg. Bij nieuwe maatregelen komen wij weeral niet aan bod. Geloof het of niet, maar ik zou het ook kunnen gebruiken om weer eens te kunnen sporten met vrienden die ik al veel te lang niet meer gezien heb. Het is niet alleen noodzakelijk om kleine kinderen te laten sporten, maar ook voor ons! Het liefst zou ik de politiekers nog even uitschelden, maar ik zal het hierbij laten.

{Empty}, 18 jaar

Ik vind dat er meer aandacht mag zijn voor de impact van de Corona crisis op de mentale gezondheid van jongeren. Ik vind ook dat er rekening mee gehouden moet worden in bv het onderwijs.

Broodkruimels, 17 jaar

Ik vind mijn eigen leven erg aangenaam en ik hoef niet per se iets anders of beters te hebben, maar ik heb meerdere kleine kinderen in mijn familie en ook een speeltuin vlakbij. Daar gaan de kleinere kinderen in mijn familie vaak naartoe, maar dat is daar helemaal niet zo veilig. Dan moet je ze altijd in het oog houden en dat is niet fijn. Ik heb zelf ook al eens in de kinderjeugdgemeenteraad van mijn gemeente gezeten en dit punt aangehaald, maar er is niks mee gedaan.

Anoniem, 11 jaar

Kinderen die 18 geworden zijn, worden aan hun lot overgelaten en slapen op straat! Voor hen moet er een vervolgopvang zijn, wat nu zeker niet het geval is. Een advocaat als bewindvoerder aanstellen is wel zo dom! Die doen echt niets voor die kinderen en ze kunnen dan verder nergens terecht met hun problemen. Echt schandalig.

Zarina, 16 jaar

Meer begeleiding voor kinderen met ADHD.

Kat, 14 jaar

Ik vind dat de minister er dringend dient voor te zorgen dat psychologische hulp toegankelijker is en sneller terugbetaald kan worden. Niet alleen voor jongeren maar voor iedereen die hulp nodig heeft. Partena betaalt nu bijv. 20 euro terug voor max 6 sessies (per jaar) bij een psycholoog voor jongeren tot 18 jaar en nadien niets meer. In coronatijden is zoiets onbegrijpelijk! En dan te weten dat vele medische zorgen een psychologische grondslag hebben....Dom!!

fluovest, 18 jaar