Wat als je lief je uitlacht?

In een respectvolle relatie hebben partners aandacht voor elkaar. Ze proberen zich in te leven in hoe de ander denkt en zich voelt. Ze dragen zorg voor elkaar. Dat lukt niet altijd even goed. Soms geven we elkaar niet genoeg aandacht, begrijpen we elkaar verkeerd, ... Dat is menselijk. Relaties zijn niet perfect. Het is vooral belangrijk dat we moeite doen om die ‘fouten’ te herstellen, om het weer goed te maken.

Laat je partner duidelijk weten wat zijn of haar gedrag met jou doet. Geef ook aan welk gedrag je wel verwacht. Bijvoorbeeld: niet meer uitlachen. Lees hier hoe je zo’n gesprek best voert.

  • Herstelt je partner zijn of haar ‘fout’? Erkent hij of zij dat zijn of haar gedrag kwetsend was en houdt hij of zij op met het uitlachen? Super! Laat ook zien dat je dat apprecieert.
  • Houdt je partner geen rekening met hoe jij je voelt? Dat is niet ‘goed genoeg’. Misschien is het beter om de relatie te breken? Hij of zij kan wel uitgroeien tot een respectvolle, gevoelige partner, maar nu is hij of zij daar misschien nog niet klaar voor.

FOTO: Callum Shaw

Nood aan een babbel?

Praat erover