"Die man kwam naar me toe en stak zijn hand in mijn broek" | Papaya (16)

"Toen ik 9 jaar was, waren ik en mijn ouders op reis. We kwamen aan op een project en daar kregen we een rondleiding. Mijn ouders vonden de man die de rondleiding gaf best sympathiek en spraken graag met hem. Ik vertrouwde hem niet echt maar ik dacht van ja, mijn ouders die weten dat wel.

Een paar dagen later gingen we naar een concert een paar uur rijden verder. Op de terugweg zaten er niet veel mensen in het gehuurd busje. Het was al donker en iedereen was best moe. Ik zat alleen aan het raam te kijken naar de weg.

Op een bepaald moment stopte het busje voor een plaspauze. Mijn ouders moesten beide naar het toilet. Ik niet, dus ik bleef in de bus. Toen is die man naar me toe gekomen en heeft zijn hand in mijn broek gestoken. Ik wist niet wat er gebeurde en was verstijfd van de schok. Toen ging hij weer naar zijn plaats. Iedereen kwam terug de bus in en we reden verder.

Ik wist niet goed wat ik moest doen. Het voor mezelf houden of aan iemand vertellen.

Papaya, 16 jaar

Ik wist niet goed wat ik moest doen: het voor mezelf houden of aan iemand vertellen. Eerst dacht ik: "Ik ga het aan mijn nicht vertellen, maar ik ga wel niet zeggen dat het bij mij is gebeurd."

Maar ik bleef maar denken en zag hoe mijn vader zo geïnteresseerd met die man aan het praten was. En ik dacht bij mezelf: "Nee nee nee praat niet met hem!!!"

Dus toen heb ik besloten om naar mijn moeder te gaan en het haar te vertellen. Zij heeft het dan later aan mijn vader gezegd en ze hebben ervoor gezorgd dat die man het project moest verlaten.

"Later bleek dat die man in dezelfde zaal was als mij"

Papaya, 16 jaar

Ik had niet echt door wat er nu precies gebeurd was, ik ging gewoon door met mijn leven. Een jaar later waren we weer op die plaats. We waren naar een optreden gegaan. En ik had een heel leuke plaats gevonden waar ik alles goed kon zien.

Ineens komt een goede vriend van mijn familie naar mij en vraagt me of ik bij hen wil komen zitten. Ik vond mijn plaats wel leuk dus ik zei dat ik dat niet wou. Die vriend is de hele tijd bij mij blijven staan. Ik begreep niet echt waarom, maar ja zijn keuze, dacht ik.

Later bleek dat de man van een jaar geleden ook in de zaal was en die vriend wou me niet alleen laten met de kans dat ik hem tegen het lijf zou lopen.

Blijkbaar had die man ook andere kinderen lastig gevallen, maar omdat ik heb gesproken kan hij dit nu niet meer doen.

Papaya, 16 jaar

Mijn ouders zijn hem dan gaan aangeven bij de politie. Hij heeft een nacht in de gevangenis geslapen maar is de dag erop vrij gelaten. Mede door mijn ouders, zij wouden niet dat hij in de gevangenis moest zitten. Ze wouden dat hij hulp zou zoeken zo dat hij dit niet nog eens zou doen.

Blijkbaar had die man ook andere kinderen lastig gevallen, maar omdat ik heb gesproken kan hij dit nu niet meer doen."

TEKST: ingezonden verhaal. Papaya is een schuilnaam. FOTO: Alexander Shustov

Wat Papaya meemaakte, is seksueel misbruik!

Herkenbaar? Nupraatikerover.be kan helpen! Of lees meer verhalen en informatie over seksueel misbruik op WAT WAT.

Nood aan een babbel?

Praat erover