“Plots begon mijn neef mij te kussen” | Nora (20)

Zes jaar lang heeft mijn neef mij wekelijks seksueel misbruikt. Als 9-jarig kind zag hij mij waarschijnlijk als een makkelijke prooi.

Als klein meisje woonde ik bij mijn grootouders. Elke week kwamen mijn nicht Natasha en mijn neef Nick op bezoek. We speelden samen buiten en bouwden kampen. Mijn neef was vier jaar ouder dan ik. Daardoor vond ik hem echt cool. Hij was mijn grote voorbeeld.

Verstoppertje spelen was ons ding. We deden het uren aan het stuk en kregen vaak buikpijn van het lachen.

Op een dag besloten we om verstoppertje te spelen in het donker. Dat was veel spannender dan in het licht.

Plots begon mijn neef mij te kussen. Ik deinsde terug en vroeg waar hij mee bezig was.

Nora, 20 jaar

Zodra de lampen doofden, nam Nick mij bij mijn handen vast. Ik dacht dat hij mij wou meenemen naar een verstopplek, dus ik volgde hem. Hij duwde me in een kast en kwam bij me zitten. Met een big smile op mijn gezicht wachtte ik tot Natasha klaar was met aftellen. Hier zou ze ons nooit vinden.

Plots begon mijn neef mij te kussen. Ik deinsde terug en vroeg waar hij mee bezig was. Nick snoerde me de mond en zei dat ik het tegen niemand mocht zeggen. Het was ons geheim.

Als 9-jarige wist ik wel wat kussen was. Ik had het eens in een film gezien. Toch vond ik het vies en vreemd dat hij dat deed.

Maar daar bleef het niet bij. Zijn hand gleed tussen mijn benen. Ik schrok zo hard dat ik niet wist wat ik moest doen. Ik liet hem gewoon begaan. Het was van korte duur, want mijn nicht ontdekte onze verstopplek sneller dan verwacht.

Diezelfde avond lag Nick naast mij in bed. Hier ging het verhaal gewoon verder. Hij ontmaagde mij. Ik heb me niet verzet.

Ik was jong en onder de indruk van hem. Hij zag mij waarschijnlijk als een makkelijke prooi.

Nora, 20 jaar

Zes jaar lang heeft hij mij wekelijks seksueel misbruikt. Soms zei ik dat ik het niet fijn vond. Maar dan zei hij dat dit is wat grote mensen doen. Ik was jong en onder de indruk van hem. Hij zag mij waarschijnlijk als een makkelijke prooi.

Nick waarschuwde mij altijd dat hij niet meer met mij zou praten als ik het aan iemand zou vertellen. Dat was wel het laatste wat ik wilde.

Jarenlang heb ik het verborgen. De schaamte bekroop mijn lichaam. Ik dacht dat het mijn eigen schuld was, omdat ik me nooit heb verweerd. Pas toen ik 17 jaar was, heb ik het verteld aan mijn beste vrienden. Dankzij hun steun heb ik het seksueel misbruik kunnen verwerken.

Het seksuele misbruik heeft een grote impact gehad op mijn seksleven. Toen ik 17 jaar was, heb ik met heel veel mensen het bed gedeeld. Ik associeerde seks niet met liefde, maar met lust.

Daar heeft mijn huidige vriend drie jaar later verandering in gebracht. Dankzij hem kreeg ik een volledig andere kijk op seks. Nu pas kan ik er echt van genieten. Seks is fijn als je het kan delen met iemand die je echt graag ziet.

Tekst: Emily Nees

Wil jij ook jouw verhaal delen?

Heb jij een verhaal waarvan je denkt dat het andere jongeren kan helpen of inspireren?

Nood aan een babbel?

Praat erover