Ik heb een naaktfoto gestuurd naar iemand. Wat als die verspreid raakt?

Naaktfoto verstuurd en nu in paniek? Wees niet te streng voor jezelf.

  • Vraag die persoon of die de foto’s bewaard heeft en of ze die wil verwijderen. Werden ze al doorgestuurd? Vraag dan ook aan die personen om de foto’s te verwijderen.
  • Schakel eventueel de hulp in van een betrouwbare vriend of vriendin die het in jouw plaats gaat vragen. Laat die ook vaststellen dat alles verwijderd werd.
  • Wil de ander de foto’s niet wil verwijderen? Chanteert die jou ermee? Schakel dan andere mensen in: je ouders, leerkrachten, hulpverleners … Het is heel belangrijk dat je dit deelt met iemand die jij vertrouwt! Blijf er zeker niet mee zitten. Child Focus kan je helpen. En ook Awel is er voor je. Zie het blokje PRAAT EROVER.

Wil je veilig sexten? Zorg dan dat je niet herkenbaar in beeld komt. Houd je hoofd of andere herkenbare eigenschappen zoals tattoos of moedervlekken buiten beeld.

Of gebruik de app van Dust. Daarmee kan je berichten sturen die niet worden opgeslagen en na 24 uur verdwijnen. Je kan geen screenshots nemen, maar ook berichten van iemand anders verwijderen.

Nood aan een babbel?

Praat erover