Welke app gebruik ik best om naaktfoto's of naaktvideo's te sturen?

Er zijn heel wat gratis apps om nudes te sturen, als je dat zou willen doen. Al zijn die sexting-apps niet perfect.

Confide

Op Confide (Android en iOS) chat je met de contacten van je smartphone. Het is dus geen app om nieuwe mensen te leren kennen.

Je kan een timer instellen op je berichten. Die worden ook automatisch gewist.

Je kan geen screenshots nemen of bestanden opslaan. De andere persoon kan altijd een foto of een video maken met een tweede toestel. Hou het dus veilig!

Met de gratis versie van de app kan je maar 5 bestanden per maand versturen. Daarna moet je overschakelen op de betaalde versie.

Dust

Ook op Dust (Android en iOS) chat je met de contacten van je smartphone.

Berichten worden na 24 uur automatisch gewist, of ze nu gelezen zijn of niet. Je kan ze ook handmatig eerder verwijderen.

Berichten en foto's die je op je eigen smartphone verwijdert, verdwijnen ook op het toestel van de ander.

Je kan geen screenshots nemen of bestanden opslaan. De andere persoon kan altijd een foto of een video maken met een tweede toestel.

Viber

Viber (Android en iOS) gebruik je best om te sexten met mensen die je vertrouwt, omdat de ander met deze app wel screenshots kan maken of bestanden kan opslaan.

Je kan een timer instellen op je berichten, zodat die na een bepaalde tijd vanzelf verwijderd worden, ook voor de ander.

Met Viber kan je bepaalde gesprekken verbergen. Je krijgt dan alleen met een pincode toegang tot die gesprekken.

.Comdom

Met .comdom (Android en iOS) kan je geen foto's sturen, maar wel je foto's anoniemer maken. De app herkent bijvoorbeeld automatisch je gezicht en zet er een wazige filter over.

Je kan ook de naam en het telefoonnummer van de ontvanger erop zetten. Als die de foto dan ooit zou doorsturen ziet iedereen dat hij of zij dat heeft gedaan.

Als de ontvanger van je foto een beetje handig is, kan die de tekst misschien aanpassen of verwijderen. Let dus nog altijd op hoe je een foto neemt en laat opvallende kenmerken buiten beeld, zoals je gezicht, moedervlekken, juwelen, tattoeages uit beeld te laten.

Meer tips om veilig naaktbeelden te sturen

Nood aan een babbel?

Praat erover