Wat vind jij belangrijk in een relatie?

het innerlijk is belangrijk

mikmik, 13 jaar

Een relatie betekent voor mij heel veel. Ik vind het vooral heel belangrijk dat je partner ook je soulmate is. Een soulmate waar je alles mee kan bespreken, zonder elkaar te judgen of dingen te verwijten. In een relatie vind ik het ook belangrijk elkaar niet te proberen te veranderen. Altijd voor elkaar klaar te staan, in moeilijke en in goeie tijden. Iemand waarmee je diepe gesprekken kan voeren, maar ook gekke tijden mee kan beleven. Trouw en eerlijk naar elkaar zijn. Beide partijen geven en nemen.

DR, 24 jaar

Ik vind het heel belangrijk dat er vertrouwen in een relatie zit. Dat je veel tijd met elkaar doorbrengt en dat je gelukkig bent in uw relatie. Ik vind het ook heel leuk om in het openbaar te kussen, knuffelen en hand in hand lopen en dat je ook toont dat jullie verliefd zijn. Dat zijn vrienden u ook accepteren. Je kan ook steun bij elkaar vinden als er eens slechte dagen zijn. Dat je u over niks schaamt. Dat je ook veel plezier met hem hebt dat je veel kan lachen met elkaar.

anoniem :), 13 jaar

Ik vind het belangrijk dat je in een relatie zit waarbij beiden zich goed voelen bij elkaar. Dat je je voor niets onzeker voelt en alles kan doen bij elkaar. Goede communicatie is ook belangrijk. Als je je over iets slecht voelt moet je daar meteen over praten. Aanvaard ook elkaars slechte eigenschappen.

WD, 17 jaar

Ik ben een evangelisch christelijk meisje en vind het dus belangrijk dat mijn persoon ofwel het geloof deelt ofwel interesse erin heeft. Hij hoeft niet te geloven maar ermee kunnen omgaan dat ik mijn kinderen christelijk wil opvoeden en dat ik elke zondag naar de kerk ga. Ik wil met 1 persoon samen zijn voor de rest van mijn leven. Ik wil mezelf kunnen zijn. Ik wil een iemand die me steunt en die durft praten over hoe hij zich voelt. Ik wil iemand die mij als persoon "sterker" maakt. Ik hoef niet iemand die heel de tijd achter mijn gat aanloopt. Ik heb nood aan vrienden en sociaal contact. Ik heb ook nood aan goedkeuring van mijn ouders. En iemand die kan wachten met seks tot na het huwelijk of toch tot wanneer we er alle 2 klaar voor zijn en het oke vinden.

Mell, 16 jaar

Dat je respect hebt voor elkaar. Dat je de vrienden van je partner accepteert om wie ze zijn. Dat je eerlijk kunt zijn tegen elkaar. En je op dezelfde manier over de relatie denkt. Je past je niet aan omdat je partner dat wil, hij/zij moet je accepteren. Als de liefde over is vertel je dit zo snel mogelijk aan de partner, kwestie van haar/hem niet aan het lijntje te houden.

April, 14 jaar

Wederzijds respect vind ik belangrijk, en dat je ruimte creëert voor elkaar om te groeien.

Anoniem, 18 jaar

Mijn vriendin moet het liefst (is dat niet zo maar heeft zij wel andere leuke dingen dan is dat ook goed.) lief, grappig, zorgzaam, en gewoon leuk en vriendelijk zijn. Ps: ik ben ook een meisje.

Jotte De Mey, 13 jaar

Ik vind allebei belangrijk

Kayleigh Van Vliegbootjes, 16 jaar

respect voor elkaar en elkaars grenzen respecteren. Eerlijkheid en loyaliteit

aap, 15 jaar

Vertrouwen! En eerlijkheid!

Fem, 17 jaar

Ik ben eerder een persoon die een klef stelletje wit zijn bv: hand in hand lopen, romantische picnik... Die mij ook moed geef om verder te doen of zo

Ano, 11 jaar

Ik vind het belangrijk dat je eerlijk bent, niks afdwingt en niet vreemdgaat.

Snotneus, 15 jaar

Communicatie

Ruby, 21 jaar

Het gevoel dat je voor alles bij die persoon terecht kan en knuffellen in elke mogelijke positie. Je gwn bloot kunnen geven voor de persoon waarvan jij vindt die het waard is, dat is voor mij mijn vriend.

Bacardi, 18 jaar

Goeie seks

Mozes, 21 jaar

Ik vind in een relatie vooral belangrijk dat je moeite doet voor elkaar. Dat je moeite doet om elkaar te begrijpen, elkaar goed te leren kennen, tijd te maken voor elkaar, elkaar ruimte te geven, op te komen voor elkaar en elkaar te vertrouwen.

Ree, 14 jaar

Hij moet knap zijn maar niet vol van zichzelf zijn. Ik hou wel van wat onhandigheid en humor is wel belangrijk. Hij mag niet roken of drugs gebruiken.

Anoniem, 13 jaar

Dat je eerlijk bent tegen elkaar, ook over de minder leuke dingen die gebeuren. Goede communicatie is zeer belangrijk. Je moet beiden bij elkaar terecht kunnen. Een relatie gaat niet enkel over de leuke momenten, maar ook de moeilijke. Je partner moet er voor je zijn. Je mag niet enkel goed zijn voor de leuke momenten of wanneer ze zich vervelen...

Anoniem, 18 jaar

Een klik is belangrijker dan uiterlijk (humor, gemeenschappelijke interesses, etc...) - Het "tempo" van de traagste kunnen volgen, genoeg vertrouwen hebben in elkaar om mekaars steunpilaren te zijn, voor, tijdens en na zware en belangrijke gebeurtenissen

eigen grijs, 17 jaar

Een tijdje geleden had ik een relatie met een jongen en alles ging goed tot een van zijn beste vrienden vroeg of we al seks hadden gehad. Het antwoord was nee. Toen begon hij meer en meer daarover te praten en ik was zo verliefd dat ik alles deed wat hij me vroeg. Ik was er diep vanbinnen nog helemaal niet klaar voor. Ik heb er zoveel spijt van. Je moet respect hebben in een relatie elkaar tijd geven, laat je nooit pushen! Als je er nog niet klaar voor bent, is dat zo en dan moet je vriend/vriendin dat maar accepteren en als hij/zij dat niet doet dan is dat zo maar dan weet je ineens hoeveel hij/zij om je geeft.

anoniem1243

ik vind het belangrijk in een relatie dat je eerlijk bent en niet tegen elkaar liegt. Dat je echt dingen aan elkaar kunt vertellen. ik vind dat je in een relatie ook echt met elkaar moet praten over dingen waar je mee zit. Je moet ook je grenzen kunnen aangeven en zeggen als je dingen echt niet wilt, want dan snapt je vriendje/vriendin het. Maar als je bang bent in een relatie praat dan met iemand erover.

black Raven, 14 jaar

voor mij moet ik een lief kunnen vertrouwen, er alles aan kunnen vertellen en niet bang zijn dat zij mij bedriegt😍

chille wolvin, 12 jaar

Eerlijkheid en respect voor elkaar zijn voor mij de basisstenen van een relatie!

esther, 18 jaar

Gespierd lijf Lief Grappig Zorgzaam Tussen slordig en ordelijk

Lienlaan, 14 jaar

Gewoon dat je uzelf kan zijn. Zo kan je over alles praten en gewoon gek doen zonder u zorgen te hoeven maken dat uw partner u raar gaat vinden. En nog beter, als je dit samen kan doen!

Lieselot, 19 jaar

Zoveel mogelijk tijd met iemand doorbrengen. Als de een het liever wat rustiger aan wil doen respecteer dat dan.

Ozzy069, 12 jaar

Lach als beste vrienden, communiceer volwassen, love like crazy

Oooo, 17 jaar

Zeker nooit twijfelen aan elkaar

Anoniem, 18 jaar

Vertrouwen is het belangrijkste in een relatie, als je jouw vriend/vriendin niet of moeilijk kan vertrouwen zit er niet zoveel potentieel in, vertrouwen is de basis voor een goede succesvolle relatie. Daarnaast is respect ook belangrijk, je moet elkaars keuzes, interesses, voorkeuren accepteren. Je behandelt je vriend/vriendin zoals je zelf behandeld wil worden.

Norah, 16 jaar

Het vertrouwen in een relatie is een van de belangrijkste dingen, het bij die persoon zijn en elkaar vergeven voor fouten (buiten bedriegen) je moet elkaar beschermen er voor elkaar zijn en elkaar nooit jaloers maken over wat dan ook en zeker van elkaar houden en elkaar niks laten doen wat je niet wilt. en elkaar nooit laten vallen voor iemand anders en niet opgeven in een relatie veel knuffelen en niemand er tussen laten komen! dat is wat ze noemen een relatie xd

Axelle, 15 jaar

Je moet kunnen viben met de andere persoon. Op het zelfde level zitten op veel vlakken kan zorgen voor goede communicatie, vertrouwen, plezier.

Anna, 17 jaar

Communicatie is enorm belangrijk in een relatie. Zonder communicatie is er geen vertrouwen. Zelfs over de kleinste dingen moet gecommuniceerd worden, of wanneer iets dwarszit moet het mogelijk zijn om het hierover te praten zonder ruzie te maken.

Rosie, 20 jaar

Je moet respect hebben voor elkaar, je moet elkaar kansen geven en als één van de twee iets niet wilt dan moet je dat aanvaarden.

Watermeloengirl, 12 jaar

Het belangrijkste is vertrouwen en elke dag klaarstaan voor je partner. Laten weten en voelen dat je elkaar graag ziet.

Lore, 20 jaar

Respect, je moet elkaar bijna alles kunnen zeggen, geen geheimen.

Eenzaam meisje, 15 jaar

Ik denk vooral 100% vertrouwen hebben in elkaar en ook gewoon een beetje ruimte geven, maar ook zo een beetje weer niet. En veel leuke dingen samen doen.

Anoniemke, 13 jaar

Mijn ideale lief is iemand tegen wie ik alles kan zeggen, die me ondersteunt als ik het moeilijk heb, die respect heeft voor anderen en zorg draagt voor de mensen om hem heen. Hij is open minded, praat graag en knuffelt veel. Hij moet betrouwbaar zijn, en willen praten over zijn problemen zodat we ze kunnen oplossen.

Sarah, 18 jaar

Ik denk dat het belangrijk is om open te zijn tegen elkaar, dat je geen dingen achterhoudt voor de ander en elkaar vertrouwt. Je moet jezelf kunnen zijn, en je moet elkaar ook respecteren. Die persoon is wie hij/zij is, en je moet ook met zijn/haar slechtere kantjes leren omgaan.

Gorilla, 13 jaar

Vertrouwen en een beetje plaats geven, bijvoorbeeld niet aan me plakken.

Lol, 11 jaar

Je moet elkaar respecteren en eerlijk tegen elkaar zijn...

IkbensuperkoelXD, 13 jaar

Je moet hetzelfde voor elkaar voelen. Je hebt vertrouwen en liefhebben nodig in een relatie.

123456, 15 jaar

Ik vind eerlijkheid en communicatie de sleutel tot een goede relatie.

Anoniem, 18 jaar

Ik vind het belangrijk in een relatie dat je vaak knuffels, complimentjes, eventueel een kus geeft...

Stabilo Boss, 12 jaar

Ik vind het belangrijk dat je veel seks kan hebben en dat je een kind kunt hebben.

Lena, 17 jaar

Je moet vertrouwen hebben in vrienden, familie, vriendje/vriendinnetje en zelfzeker zijn.

Anoniem, 12 jaar

ik denk vooral respect en vertrouwen loyaliteit

anoniem, 14 jaar

Je moet elkaar 100% kunnen vertrouwen en je moet echt jezelf kunnen zijn in een relatie.

Anoniempke, 18 jaar

Je moet elkaar kunnen steunen en vertouwen en elkaar acepteren zoals je bent

gingeruufd, 16 jaar

Het is belangrijk dat je elkaar respecteert. Je eigen grenzen stellen en die van een ander respecteren is ook belangrijk. Lief zijn voor elkaar en elkaar geen pijn doen.

Vrije Vlinder, 10 jaar

Je moet elkaar kunnen steunen en vertrouwen. Jij kiest wat je doet en niet doet, laat je vrienden of zijn vrienden niet bepalen of je een kus geeft of je iets doet waar je nog niet klaar voor bent. Je moet altijd zeker weten of JIJ er klaar voor bent, voor wat je gaat doen. Als dat niet zo is, doe het dan niet.

Anoniem, 12 jaar

Respect, vertrouwen, oprechte liefde, romantiek, begrip, humor, steun... Maar uit ervaring weet ik ook dat een goed seksleven van belang is. Als je op seksvlak niet op het zelfde niveau zit (zowel qua kwaliteit als kwantiteit), kan dat voor heel wat frustraties zorgen. Communicatie is belangrijk!

Anoniem, 18 jaar

Ik vind het belangrijk dat je van elkaar houdt en dat je veel bij elkaar bent

Anoniem, 12 jaar

Respect, niets meer.

Anon, 17 jaar

Ik vind het heel belangrijk dat je partner je een goed gevoel geeft en je hem/haar goed kan vertrouwen. Zelf heb ik al paar jongens gehad die bezig waren met een ander meisje en dat vind ik echt ongepast in een relatie. Ook is het heel belangrijk dat je je goed voelt bij hem/haar, dat hij/zij je een veilig gevoel geeft en er ALTIJD voor je is in goede en slechte tijden.

Panda, 14 jaar

Ik ben nog redelijk jong om echt te weten wat een relatie inhoudt. Maar toch ben ik er mee bezig. Niet alleen thuis maar ook op school. Ik vind het heel belangrijk dat je goed kan opschieten met elkaar en dat hij of zij je goed laat voelen en dat je altijd op hem of haar kan rekenen. Je moet dus zelf een beetje voelen, of je denkt dat je goed zit bij je lief. En laat je niet dwingen in iets wat jij NIET wilt! Belangrijk vind ik vooral dat je tijd voor elkaar vrijmaakt en samen leuke dingen gaat doen! Succes!

Anoniem, 11 jaar

Vertrouwen

Snoepie123, 16 jaar

Humor en vertrouwen is heel belangerijk, ook openheid. als je geheimen hebt loopt het sowieso slecht af. ook als je je niet veilig voelt bij hem moet je er niet aan beginnen

Lol, 15 jaar

In een persoon heb ik het liefst: een goede portie humor, plezier, liefheid, veel vertrouwen, respect, veel samen zijn maar niet "kleven" en natuurlijk nog een aantal kleine dingetjes zoals, een mooie glimlach.

Anoniempje, 16 jaar

Veel tijd spenderen met elkaar, elkaar kunnen vertrouwen en duidelijke afspraken zodat je elkaar niet al te vaak kwetst en zodat je van elkaar weet wat je wilt.

Perrie, 14 jaar

het is belangrijk om niet jaloers te zijn en je partner te kunnen vertrouwen ik ben met een jongen 1 jaar geweest het is uit sinds vandaag ik heb het er heel moeilijk mee hij heeft me bedrogen ik vertrouwde hem maar ja jongen tegenwoordig maar vertrouw altijd je partner en wees eerlijk en wij als meisjes mogen ons ook niet laten doen

Lyana, 10 jaar

Ik vind het belangrijk dat je elkaar vertrouwt en dat je niet vreemd gaat

Spruit, 16 jaar

Ik vind het belangrijkste dat je elkaar kan vertrouwen en gewoon altijd eerlijk kan zijn! En dat je iemand hebt die je kan knuffelen of kussen.

Lisa, 16 jaar