Hoe maak ik mijn profiel op sociale media privé?

Gamen, shoppen, informatie opzoeken, chatten, muziek luisteren, films streamen,… internet is de max! Maar het is soms ook een beetje ingewikkeld. En dat maakt het soms moeilijk om de valkuilen te zien.

Een profiel op sociale media

Heb je een profiel op sociale media? Leuk! Maar zorg er dan ook voor dat jouw profielpagina’s goed zijn afgeschermd. Anders loop je het risico dat zomaar iedereen (en dus ook mensen die je niet kent) kan zien wat je op Facebook, Instagram of een ander sociale netwerk doet. Zo kunnen anderen veel over jou te weten komen of in jouw naam dingen posten of berichten verzenden. Not cool!

Bescherm jouw profiel met deze 8 tips en stel sterke wachtwoorden in.

Google, vergeet mij

Geef je jouw naam in Google in, dan is de kans groot dat je in de zoekresultaten informatie over jezelf terugvindt. Is deze info erg oud of heel persoonlijk? Dan kan je aan Google vragen om deze info niet meer te laten zien in de zoekresultaten. Dit doe je door het vergeet-mij-formulier in te vullen.

Google bekijkt elke aanvraag apart en verwijdert enkel informatie als ze irrelevant, verouderd of heel privacygevoelig is.

Wil je hier meer over weten? De website Ikbeslis.be beantwoordt al jouw vragen. Je vindt er ook tips over hoe je jouw online privacy kan beschermen. Zo behoud je zelf de controle over welke informatie over jou op het internet komt en wie deze informatie kan zien.