"Ik wilde iets doen waarmee ik mensen kan helpen" | Rosita (18)

Rosita studeert Latijn-moderne talen en vertelt over haar vakantiejob.

“Ik heb lang moeten zoeken voor mijn vakantiejob. Ik wou niet zomaar in een winkel aan de kassa staan en rekken vullen. Ik wilde iets doen waarmee ik mensen kan helpen. Mijn buurvrouw Erna werkt als opvoedster in de gehandicaptenzorg. Met haar hulp stuurde ik brieven naar de drie zorgcentra in onze buurt. In mijn brief vertelde ik over mijn hobby’s (nl, fietsen) en dat ik sociaal ben en graag anderen help.

Ik heb niet meteen reactie gekregen van de zorgcentra. Gelukkig kwam mijn buurvrouw Erna weer langs! Ze belde een kennis op die in een zorgcentrum werkt. En hopla! Niet veel later kreeg ik telefoon om op gesprek te komen. Ik was heel nerveus op dat gesprek. Het gesprek duurde net geen 30 minuten. Nat van het zweet, maar met een brede glimlach verliet ik het kantoor van de directrice.

De bejaarden waren altijd zo blij! Ik kreeg enorm veel voldoening en voelde me trots en graag gezien.

Rosita (18)

De eerste dag in het zorgcentrum De Zonneheide was ik aangenaam verrast. Ik kreeg allerlei taken: helpen met eten, bedden opmaken, de patiënten van de ene kamer naar de andere kamer vervoeren… Het leukste was … animator spelen! Elke drie dagen kreeg ik de opdracht om de bejaarden een uur lang te entertainen en ik deed het supergraag! Ik organiseerde spelletjes, zong met de groep Vlaamse hits mee, we lazen gedichten voor … De bejaarden waren altijd zo blij! Ik kreeg enorm veel voldoening en voelde me trots en graag gezien.

Ik ga nog regelmatig naar het zorgcentrum. Ik doe er vrijwilligerswerk als animator. Het werk is zo fijn dat ik het niet erg vind om niet betaald te worden!”

FOTO: rawpixel