"Dit jaar voelt december warmer dan ooit" | Louise (20)

December, het begin van enkele koude maanden, maar dit jaar voelt december warmer dan ooit.

Begin dit jaar namen we met onze chirogroep afscheid van medeleider Sander. Heel onverwacht besloot hij om uit het leven te stappen. Later vernamen we dat hij rondliep met stemmen in zijn hoofd. Deze waren voor hem te belastend, waardoor dit voor hem de enige uitweg leek. De dood leek voor hem toen een keuze die wel nog in zijn eigen handen lag, want over de stemmen en gedachtes was hij geen baas.

Heel onverwacht besloot hij om uit het leven te stappen. Later vernamen we datĀ hij rondliep met stemmen in zijn hoofd.

Louise, 20 jaar

Zijn gezin, familie en vrienden bleven achter met vragen, verdriet, schuldgevoel en machteloosheid. In onze chirogroep zorgde dit vooral voor een lege plek. Voltallig zouden we nooit meer zijn.

Zijn gezin, familie en vrienden bleven achter met vragen, verdriet, schuldgevoel en machteloosheid.

Louise, 20 jaar

Ondanks het verdriet haalde zijn mama er ook kracht uit om iets te doen voor anderen. Ze richtte #eendjevoorsander op, een actie voor De Warmste Week die zich inzet voor de organisatie TeGek. Eendjes, kaartjes en pannenkoeken werden verkocht. 10 maanden na zijn vertrek, vertrekken wij ook. Met een groep van 50 mensen die van hem hielden nemen we samen met de bus richting Wachtebeke. De centjes worden afgegeven en een dikke vlam voor onze Sander steekt Eva hopelijk aan. Ik voel het, hoe koud februari was, zo warm wordt december.

Ik voel het, hoe koud februari was, zo warm wordt december.

Louise, 20 jaar

Nood aan een babbel?

Praat erover