Hoe kan ik in het echt met mijn crush praten?

Chatten of sms’en met iemand is vaak gemakkelijker dan ‘in het echt’ met iemand praten, zeker als je die ander nog niet zo goed kent of wanneer je sterke gevoelens voor die persoon hebt. Online praten we ook sneller over moeilijke of gevoelige onderwerpen.

Het kan dus als een grote stap voelen om in het echt op iemand af te stappen en een gesprek te beginnen.

Enkele tips om de eerste stap te zetten:

  • Je kan eerst voorzichtig polsen tijdens je chat- of sms-gesprek of die ander ook met jou in het echt wil praten. Je kan bijvoorbeeld een smoes bedenken waarom jullie elkaar in het echt moeten spreken: “Ik heb [een verzamelkaart] die jij volgens mij tof zal vinden, zal ik ze je morgen geven wanneer ik je zie aan de bushalte?”
  • Je hoeft het niet meteen op je eentje te doen. Misschien zijn er vrienden die je willen vergezellen bij dat eerste gesprek. En misschien willen ze ook helpen nadenken over allerlei vragen die je kan stellen?
  • Het kan interessant zijn om een gesprek te hebben terwijl jullie met iets anders bezig zijn (bv. een sportactiviteit), dat maakt het wat losser en dan voelt het niet zo ongemakkelijk als er een stilte valt: “Heb je zin om eens samen onze honden uit te laten. Alleen is maar saai.”
  • Of je kan het gesprek zo plannen dat het maar een kort gesprekje moet zijn.

FOTO: Jacob Ufkes

Nood aan een babbel?

Praat erover