Hoe maak jij het aan?

Wil je een antwoord op je bericht? Ga dan naar awel.be: daar kan je chatten, bellen, mailen of iets op het forum posten.

Hi ik ben een meisje en ik ben met iemand en hoe ik het heb aan gevraagd is door aan mijn vriendinnen te vragen of zij het konden doen maar je kan bijvoorbeeld ook op messenger of whatsapp of snapchat ofzo het aanvragen of een brief

Hermelien, 13 jaar

Hi, ik ben een meisje en ben verliefd maar ik weet niet of de jongen waar ik op ben ook op mij is. Ik ken hem nog niet zo lang maar zijn karakter is gewoon wauw . En ik wil het aanvragen maar ik ben bang voor zijn reactie.

Bo, 15 jaar

Ik ben een jongen dat smoorverliefd is op een meisje, en ze weet het... Ik heb haar al veel complimentjes gegeven, zoek vaak contact, en heb haar een verjaardagskaartje gegeven. Ik hoop dat het werkt...

Verliefde jongen, 15 jaar

Ik heb meerdere keren geprobeerd om het aan te vragen en ik heb dat in het gezicht gezegd en ik telkens keer afgewezen. Dus ik ga een brief sturen want ik ben recent uit de kast gekomen en ik ben verliefd dus dat is een goed idee maar nooit via een bericht of sms doen want dan kan het zijn dat je crush denkt dat je niet echt verliefd bent.

mister.banana, 13 jaar

Geef de persoon veel aandacht, gooi er hier en daar een complimentje bij, spendeer veel tijd met die, als je echt zeker bent dat je op de persoon bent, vraag die dan eens uit en nog een keer en nog een keer. En wanneer jij er klaar voor bent om het aan te vragen, zal je dat wel voelen, dan komt het wel vanzelf

Feelbetterbaby💋, 13 jaar

Ik ben een meisje verliefd op een jongen dat bij mij op school zit. ik heb nog nooit een relatie gehad dus vind het spannend. we sturen wel naar elkaar maar praten niet in het echt. hij woont voor mijn meter en ik ga soms op bezoek bij haar en dan krijg ik zin en stress om bij zijn huis te staan. ik ween soms omdat ik niet zeker weet of hij mij leuk vind, maar soms denk ik van wel. ik wil wel met hem samen zijn, maar hoe moet ik hiermee beginnen? ik ben jaloers als ik hem zie met een meisje. hij stuurt soms een deel van zijn gezicht en dan begin ik te lachen.

verliefd, 15 jaar

Ik ben een meisje en ik heb gevoelens voor een jongen. hij weet het al maar hij ziet me niet staan! Ik probeer steeds oogcontact te zoeken, maar dan kijkt hij naar een ander meisje. Nog een tip: laat je niet doen door een jongen bv. Hij vraagt om je haar groen te kleuren omdat hij dat mooi vindt, maar als je het gedaan hebt gaat hij u uitlachen. Dus verander je uiterlijk nooit voor een jongen. Blijf jezelf!????💋

Bommie, 11 jaar

ik ben een meisje die verliefd is op een jongen ik wil niet zeggen hoe hij heet ik ken hem maar van dit schooljaar ik heb nog nooit een lief gehad maar vind me ook leuk en ik durf het niet aan te vragen

lolypopje18, 10 jaar

Ik ben op een meisje weet ni hoe ik het moet aanvrage.

Thibaut, 13 jaar

Ik vind het moeilijk om iets te zeggen tegen het meisje waarop ik verliefd ben, want ik denk dat ze nee zou zeggen. Maar ik droom echt veel van haar, ik moet het gewoon tegen haar zeggen. Na de vakantie vraag ik het gewoon en ik hoop dat ze ja zegt!

Leuke_jonge, 13 jaar

Ik doe het heel romantisch via een brief of persoonlijk.

Lollypop, 13 jaar

Ik was al heel lang op de jongen van men dromen, alleen wist ik dat hij iets had met men vriendin. Dat was een zware tijd. Toen hij het met mijn vriend uitmaakte heb ik het eerlijk wat ik voor hem voelde maar vroeg het eerst aan men vriendin, zij steunde me en zei: liefde kan je niet kiezen. Hij zei tegen mij dat hij mij niet leuk vond. Ik kon me er bij neerleggen, ik was blij dat ik het gewoon eerlijk recht ik het gezicht heb kunnen zeggen!

Sam, 14 jaar

Op je gevoel afgaan de andere is ook altijd nerveus als je het vraagt, ik heb 2 jongens die ondertussen al mijn liefjes zijn. Zij waren ook nerveus als ze het mij vroegen

jelena9002, 16 jaar

Ik heb hem het gewoon gezegd op instagram en hij reageerde normaal dus ja maar durf het eigenlijk niet aan te vragen omdat hij me toch zowiezo gaat afwijzen dus ik ben bang om het aan te vragen.

Tessa, 13 jaar

Ik denk dat je vooral jezelf moet blijven. Probeer je niet mooier, cooler of toffer te maken. De jongen wilt je eigen persoonlijkheid. Je kan het hem sturen, zeggen of duidelijk maken. Ik heb momenteel zelf een lief en het is alleen maar gelukt door mezelf te blijven. Veel suc6 !!! Xxx hartendiefje

Hartendiefje, 12 jaar

Laat hem of haar zien hoe graag je hem of haar ziet!

Anoniempje, 16 jaar

Gewoon praten, denk ik.

Kasia, 17 jaar

Ik dacht: ja, ik ga een brief schrijven over hoe ik me voel. Ik had die brief in zijn brievenbus gestoken. De dag daarna kwam die aanbellen en deed ik verlegen de deur open. En hij stond daar met die brief. Hij vroeg: was dat voor mij? Ik zei: ja nee, dat was maar een mopje. En toen zei hij dat hij me leuk vond en zo. Toen heeft mijn zus ervoor gezorgd dat ik daar nu samen mee ben. Maar ik ben super verlegen want die pakt mijn hand vast en zo en dan krijg is zo’n raar gevoel. Ik zou gewoon zeggen hoe je je voelt.

Popcorn_chickie, 11 jaar

Uiteten vragen en dan binnendoen.

Xm, 14 jaar

Ik durf het niet zeggen of er naartoe gaan.

Kiano, 11 jaar

Gewoon kussen.

Lili, 11 jaar

Die goeie oude liefdesbrieven, niets zo romantisch als dat!

Meinona, 14 jaar

Ik zou gewoon op die persoon afstappen en zeggen dat je hem/haar leuk vindt. Afwijzing komt waarschijnlijk harder aan, maar je ziet tenminste direct de reactie en via bericht is gewoon laf, vind ik.

Gorilla, 13 jaar

Vertel eerlijk je gevoel voor hem, zeg wat je voelt. Hij gaat je niet anders bekijken omdat je eerlijk over je emoties tegen hem praat. Succes!

Dear, 15 jaar

Ik ben verliefd en ik heb kriebels in mijn buik. Ik heb voor hem een brief gemaakt en ben bang.

Lisaline, 10 jaar

Probeer subtiele signalen aan hem of haar te geven of laat je vrienden het vragen.

Anoniempje, 13 jaar

Ik durf het niet vragen.

Juleke, 13 jaar

Ik ben op een jonge. Maar hij niet op mij, hij is wel schattig en lief, hij weet ook hoe hij moet omgaan met mensen. Als hij tegen me praat struikel ik vaak over mijn worden.

Anoniem, 12 jaar

Gewoon muilen. Groetjes xoxo

Anoniempje, 18 jaar

Ga gewoon eerlijk naar de jongen of meisje toe en vertel wat je voelt

Sad girl, 13 jaar

Gewoon binnen doen ;)

Loverss, 16 jaar

Ik ben met iemand van mijn klas maar eigenlijk heb ik pas ontdekt dat ik op de beste vriend van mijn lief ben. Ik vind het te erg om het te vertellen dus laat ik het maar aan. zo blijf ik toch in de buurt van mijn echte crush. En ik ben pas 11 dus ik weet nog niet wat echte liefde is en het zal toch niet voor eeuwig aanblijven.

Lovely, 11 jaar

Je kunt altijd hulp aan je vrienden vragen.

Ponygirl, 10 jaar

Volg gewoon je gevoel !

Anoniempje, 11 jaar

ik wil het aan maken maar ik weet niet hoe ik dat moe doen, het is de eerste keer dat ik het aan vraag hoe moet ik dat doen dat is mijn vraag

zooweetje, 11 jaar

Ik ben verliefd op een jongen. Ik stuurde er een lange tijd mee maar nu niet meer. We hebben vaak oogcontact maar hebben nog nooit gepraat. Ik kan niet stoppen met aan hem te denken. Is hij ook verliefd op mij dan? Ik ben aan twijfelen voor een brief of berichtje te sturen maar durf niet.

Emma, 15 jaar

Mijn tip wees je zelf en vertel het haar/hem als je alleen bent of via GSM!

..., 11 jaar

ik ben een meisje dat al een heel jaar lang verliefd is op een jongen, ik heb hem leren kennen op het schooltoneel, eerst praten we amper maar toen heb ik al mijn moed bij elkaar gepakt en hem toegevoegd op snap, hij accepteerde mij en ik was heel blij, toch durfde ik het niet aan mijn vriendinnen te zeggen, sinds een tijdje zie ik hem veel meer en praat ik veel meer met hem, dat komt omdat hij me mee op date heeft gevraagd, in het begin van het jaar kon ik dat alleen maar hopen dus nooit opgeven

verliefd meisje, 12 jaar

Ik ben een meisje en ik heb heel lang getwijfeld maar ik was zo verliefd op een meisje en toen heb ik tegen haar gezegd dat ik haar leuk vind en toen zei ze tegen mij ik vind je ook leuk, ze vroeg aan mij wil je het aan bij mij ik kon het eerst niet geloven maar ik heb ja gezegd en ik heb er nog steeds geen spijt van, zeg eerlijk wat je voor die persoon voelt en ga op je gevoel af.

Jorien-Marie, 15 jaar

Het makkelijkste om het aan te vragen vind ik zelf om aan een vriendin te vrzgen

Lina, 11 jaar

Ik kwam van de sportclub en dan zie ik een bericht: ''hoi ...ben je op... ? groetjes (de vriendin van mijn crush)" Ik wist niet wat ik moest doen... Wat later vroeg ze het aan en ik zei tuurlijk: "ja!". Na ongeveer 18 min stuurt ze dat ze zich te jong voelde... (ze is 11) Nu probeer ik het opnieuw aan te vragen met haar. (Op valentijn ga ik via whatsapp een liefdes brief doorsturen.) :)

Jack, 12 jaar