Wat als je je niet meer verliefd voelt?

Verliefd zijn kan echt een kick geven. In films, romans, series lijkt het trouwens alsof verliefdheid alles is. We vinden het dan jammer als de vlinders weg zijn en we denken dat we onze relatie moeten beëindigen.

Dat verliefdheid overgaat, is normaal. Verliefdheidsgevoelens worden door veel beïnvloed en kunnen heel wisselvallig zijn. Het ene moment voel je je dolverliefd, het volgende moment lijken die gevoelens verdwenen, en dan zijn ze er weer terug…

In respectvolle relaties wordt verliefdheid een sterke band. Je voelt warmte en vertrouwdheid bij elkaar. Je weet dat je op de ander kan rekenen, dat hij of zij zorg voor jou zal dragen en je probeert dat zelf ook zo goed mogelijk te doen. Je weet dat je jezelf en de wereld verder kan ontdekken omdat er iemand is op wie je kan rekenen.

Jammer genoeg wordt het soms ook als ‘saai’ ervaren in vergelijking met verliefdheid die spannend, wisselvallig en onzeker is. Maak het dus niet meteen uit als de verliefdheid weg is. Kijk of je met deze persoon een hechte relatie kan opbouwen.

  • Denk je van wel? Dan kan het de moeite zijn om eraan te werken. Probeer de verliefdheid bij momenten terug op te roepen door bijvoorbeeld samen nieuwe, spannende dingen te doen. Blijf ook nieuwsgierig naar elkaar! Want je kent de ander nooit volledig. Er valt zeker nog wel iets te ontdekken.
  • Denk je van niet? Dan kan je het beter uitmaken. Ga de ander niet negeren, maar probeer het met respect te vertellen. Negeren kan enorm kwetsen. Geef de ander daarna ook tijd om het een plaats te geven. Kijk in de video van Jade en Tina hoe je het kan uitmaken.

Nood aan een babbel?

Praat erover