Kan ik vrijwilligerswerk doen in het buitenland?

Een handje helpen als vrijwilliger? Dat kan ook in het buitenland. Of je nu voor een paar weken of liever een lange tijd weg wil, een bestemming binnen Europa verkiest of graag ver weg trekt. Je kan het in je eentje doen of met een groep leeftijdsgenoten. Hou er wel rekening mee dat je vaak betaalt om als vrijwilliger aan een buitenlands project deel te nemen. Alleen vrijwilligers via het programma van het European Solidarity Corps of vrijwilligers via Bel’J krijgen daarvoor een financieel duwtje in de rug.

Soorten projecten

Je kan als vrijwilliger aan heel wat verschillende projecten deelnemen en heel wat verschillende taken uitvoeren. Je hebt sociale projecten, bouwprojecten, projecten rond natuur, dieren of landbouw, medische projecten of noodhup,…

Waar

Vrijwilligerswerk kan in zo goed als alle landen ter wereld. Al vind je in het ene land al makkelijker een project dan in het andere. Veel hangt ook af van hoe kieskeurig je bent in het soort vrijwilligerswerk dat je wil doen.

Wie

Iedereen kan vrijwilligerswerk in het buitenland doen. Je hoeft er in heel wat gevallen ook helemaal niets speciaals voor de te kunnen. Wel is het gemakkelijker om een vrijwilligersproject te vinden als je ouder bent dan 18 jaar. Ook wie, om verschillende redenen, beperkt is in zijn mogelijkheden kan als vrijwilliger aan de slag.

Korte Projecten

Zelfs als je je maar een week kan vrijmaken, zijn er mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Weet wel dat je dan meestal terecht komt in het aanbod aan ‘vrijwilligersreizen’ en dat daar bijna altijd een prijskaartje aan vasthangt. Om vrijwilligerswerk te doen in ruil voor kost en inwoon moet je je meestal voor een langere periode vrij kunnen maken.

Krijg alle info op Go Strange in Mechelen (29/10)

Klaar om alles te weten te komen over naar het buitenland gaan?

  • 📅 Zaterdag 29 oktober 2022 
  • ⌚ Tussen 10.00 en 17.00 uur
  • 🚩 Transit M, Mechelen
  • Gratis, enkel eten en drinken is betalend
  • Inschrijven is niet verplicht. Als je zeker wil zijn van je plekje, doe je het best wel. 

Iedereen is welkom! Spring binnen wanneer je wil, snuister rond en ontdek alle internationale mogelijkheden in ons infosalon.

FOTO: Brian Yurasits