"Eerst kinderen, dan werken en dan studeren? Omgekeerd kan ook" | Helene (18)

Ik ben in stuit (omgekeerd) geboren. Wij zijn thuis met 5 kinderen, mijn mama is vroedvrouw en heeft altijd geweten dat ze veel kinderen wou. Al van jongs af aan wist ik dat ik later ook kinderen wou krijgen. Ik had alleen niet verwacht dat dat zou vroeg zou gebeuren. Ik hou van kinderen, ik zou dan ook graag leerkracht lagere school worden, maar toen ik erachter kwam dat ik zwanger was stond ik voor een van de moeilijkste beslissingen van mijn leven. Mijn ouders waren erbij toen ik de zwangerschapstest deed en waren meteen een grote steun voor mij.

Ik heb lang getwijfeld en alle opties volledig overlopen, maar na een gesprek met de school stond mijn besluit vast. Dit kindje heeft ervoor gekozen om er te zijn, dus ik zou er alles aan doen om zijn of haar leven zo aangenaam mogelijk te maken.

Van zodra mijn keuze gemaakt was, begon ik na te denken over hoe ik alles zou aanpakken. Aangezien mijn mama vroedvrouw is, weet ik alles over thuisbevallen en zo wou ik ook dat mijn bevalling zou gaan. Ik ben vlot en natuurlijk thuis bevallen van een zoontje. De vader van mijn zoontje wou niets met hem te maken hebben, als ouder sta ik er dus alleen voor, maar ik krijg veel steun van de mensen rond mij. Eerst kinderen, dan werken en dan studeren? Niemand heeft ooit gezegd dat het niet omgekeerd kan.

Lees het 'Tienerouders' magazine (pdf)

Informatie over zwangerschap, bevallen en papa/mama worden, met verhalen van jonge mama's en papa's

Nood aan een babbel?

Praat erover