"Zoë kende niemand uit mijn omgeving. Daarom durfde ik haar alles te zeggen." | Chloë (16)

“Als tiener zit je vaak met opgekropte gevoelens die je kwijt wil. Op Tumblr kan je makkelijk tonen hoe je je voelt. Dat doe je met de teksten, quotes of foto’s die je post. De Tumblr-gemeenschap is er echt voor elkaar, ook al ken je elkaar niet echt."

Ik heb al een Tumblr-account van toen ik jong was. Zo leerde ik Zoë kennen. Wij steunden elkaar als we het moeilijk hadden. Dat voelde helemaal niet vreemd aan. Ik vond het juist makkelijk om haar te vertrouwen. Zoë kende niemand uit mijn omgeving. Daarom durfde ik haar alles te zeggen. Ze kon het aan niemand doorvertellen die mij kende en ze kon niet over mij roddelen.

Na een tijdje werden we het beu om elkaar te spreken via Tumblr. Toen zijn we gaan Skypen. We zagen elkaar dan live. Dat voelde eerst raar aan, maar dat gevoel verdween snel. We wisten al zoveel over elkaar. Daarom wisten we snel waarover we konden praten. En we vonden ook nieuwe onderwerpen om over te praten.

Toen we twee tot drie jaar online vriendinnen waren, wilden we elkaar in het echt zien. We wilden gaan winkelen. Maar waar moesten we afspreken? Mijn mama wilde niet dat ik op mijn eentje naar Brussel ging. En Zoë’s mama wilde niet dat zij alleen naar Antwerpen ging. Zoë heeft haar mama toen gezegd dat ze samen met een Brusselse vriendin in Antwerpen ging winkelen. Dat was natuurlijk niet waar, ze is toch alleen gegaan.

Ik dacht dat ik me niet onwennig zou voelen, omdat ik haar al zo goed kende. Dat klopte helemaal niet. Het eerste halfuur zeiden we bijna niets tegen elkaar. Maar daarna moesten we veel lachen en zijn we gaan winkelen.

We kennen elkaar nu al heel lang. We spreken elkaar bijna elke dag. We hebben allebei een iPhone en Facetimen elke week. Zoë is een van mijn beste vriendinnen. We delen nog altijd alles: onze problemen, en ook onze gelukkige momenten.”

Nood aan een babbel?

Praat erover