Is de eerste keer seks leuk?

Vraag dat maar eens aan je vrienden of familie. Als ze eerlijk antwoorden, zullen ze toegeven dat de eerste keer seks eigenlijk maar wat geklungel was.

Daarom is het zo belangrijk dat je het de eerste keer doet met iemand die je echt helemaal vertrouwt. Je kan er dan samen over praten en zelfs mee lachen... dan wordt het pas echt leuk.

Vrijen leer je stap voor stap, door elkaar langzaam af te tasten, door te zoenen, likken, masseren, elkaar af te trekken of te vingeren, enz... en door te zeggen wat je leuk vindt en wat niet. Vergeet zeker niet een condoom én een extra voorbehoedsmiddel te gebruiken, want ook van de eerste keer kan jij (of je lief) zwanger raken of besmet raken met een seksueel overdraagbare ziekte.

Doet de eerste keer seks pijn?

De eerste keer hoeft geen pijn te doen. Het is belangrijk om je tijd ervoor te nemen, goed te praten met je lief en voldoende opgewonden te zijn. Als je iets voor de eerste keer doet (kussen, vingeren …) is het altijd spannend. Je voelt je vaak onzeker als je voor het eerst gaat vrijen, omdat je jezelf op onbekend terrein begeeft. Hierdoor worden er soms bij de eerste keer wat dingen over het hoofd gezien.

Het is nodig dat je allebei ontspannen en opgewonden bent om fijn te kunnen vrijen. Opgewonden worden uit zich door een erectie bij een jongen en het vochtig worden van de vagina bij het meisje. Als je deze fase overslaat, wordt het zeer moeilijk en is het vaak pijnlijk om te vrijen. Ongeveer de helft van de meisjes bloedt een beetje bij de eerste keer. Het is een fabel dat een maagd een maagdenvlies heeft dat moet worden ‘doorprikt’. Als je pijn hebt bij het vrijen, stop dan en doe eerst verder met voorspel tot je allebei voldoende opgewonden bent. Blijf je pijn hebben, dan kan je best eens langs een huisarts gaan.

Neem de tijd om naar je eerste keer toe te groeien. Door zachtjes aan te experimenteren met seks, raak je beter op elkaar afgestemd. Eerst kussen, elkaar knuffelen, vrijen met kleren aan, elkaar masturberen, vrijen zonder kleren aan en daarna pas seks.

Door met je partner te praten over seks kom je te weten wat hij/zij leuk vindt en wat je verwacht van een vrijpartij en omgekeerd. Zo kun je beter op elkaar inspelen en wordt seks door allebei intenser beleefd.

Wat is het beste standje voor de eerste keer?

Heterokoppel? Dan is het missionaris-standje is een goed standje voor de eerste keer.

Het meisje ligt dan op haar rug. Haar benen zijn gespreid. De jongen komt op haar liggen en steunt met zijn handen op het bed.

  • Dit standje kan komen na het voorspel. Dat is fijn.
  • Bij dit standje kijken jullie naar elkaar. Zo zijn jullie heel dicht bij elkaar.
  • Nog een voordeel: als meisje kan je de penis van de jongen met je hand naar je vagina brengen. Je kan meteen jouw tempo aangeven terwijl hij bij je naar binnengaat.
  • Het nadeel van dit standje is dat je als meisje moeilijk of niet klaarkomt. Daarvoor zijn andere standjes, waarbij het meisje bovenop de jongen zit, vaak geschikter.

Homokoppel? Probeer te lepelen voor de eerste keer.

Lesbisch koppel? Dan is het schaarstandje misschien wel iets voor jullie?

Nood aan een babbel?

Praat erover