"Hier was ik totaal nog niet klaar voor" | Emma (16)

Toen ik 13 was, was ik zeer verliefd op een jongen van 16. We stuurden veel op sms en ik had hem nog nooit gezien. Na een tijd hebben we afgesproken. Meer, meer en nog eens meer waardoor ik dingen deed die ik nooit zou durven, zoals weg gaan in de nacht om dan toch bij hem te kunnen zijn (maar remember ik was 13!).

We hadden echt een klik en ik viel meteen voor hem. We hadden na een tijd voor de eerste keer gekust op een feestje. Op een dag stuurde hij me: "Hey Emma, ik geef een home party zin om te komen ;)". Het was toen al 24u op een zondag dus dat zou ik nooit mogen van mijn ouders. Ik ben dan naar hem gefietst toen m'n ouders aan het slapen waren rond 1u. Daar hebben we terug gekust en toen bijna iedereen weg was gingen we boven een "film kijken". Ik wist toen nog niet helemaal wat hij daar mee bedoelde dus ik ging gewoon mee.

Ik zou toen alles voor hem gedaan hebben omdat ik zo verliefd was.

Emma, 16 jaar

Van het één kwam het ander en we hadden voorspel (dit was mijn allereerste keer). Hij wou dan seks, maar ik wist nog niet goed wat voor een grote betekenis dit eigenlijk was: je geeft je lichaam aan een ander. Dit was dan gebeurd en ik dacht bij mezelf: "Hier was ik totaal nog niet klaar voor. Maar als hij het wil waarom niet?". Ik zou toen alles voor hem gedaan hebben omdat ik zo verliefd was.

Dit was één van de grootste fouten want uiteindelijk had hij geen gevoelens voor mij, zo bleek. Ik heb hier 3 maanden lang depressief van rondgelopen en ik durfde of kon het tegen niemand zeggen. Want wie heeft nu seks op haar 13??

Je moet zeker zijn als je er klaar voor bent en de juiste jongen vindt.

Emma, 16 jaar

Ik ben nu 16 en denk er elke dag aan, dus zo mag je dus echt niet denken! Je moet zeker zijn als je er klaar voor bent en de juiste jongen vindt. Uiteindelijk heeft hij me laten vallen voor een ander meisje en ben ik dan maar ook verder gegaan met mijn leven. Ik hoop dat je er wat aan gehad hebt en niet dezelfde fout maakt.

FOTO: Christian Ferrer

Nood aan een babbel?

Praat erover