"Als je van iemand houdt, vecht er dan voor!" | J. (15)

"Toen ik 12 jaar was was het tijd voor het eerste middelbaar. Ik keek er erg naar uit. Ik en mijn beste vriendin waren altijd bij elkaar en leerden een groepje kennen.

Mijn vriendin kreeg een relatie met iemand, maar ze zag hem nooit. Ze kon er ook nooit mee sturen via sms want hij had geen krediet. Ze belden wel. Ze spraken soms af met elkaar maar hij kwam nooit opdagen, raar. Ik begon na te denken en begon het heel raar te vinden, er klopte iets niet!"

Ik wist niet wat er met me gebeurde, maar ik werd verliefd op haar

J., 15 jaar

"Uiteindelijk is het dan toch uitgekomen dat die jongen helemaal niet bestond. Het was een meisje van dat groepje die de jongen verzonnen had. We moesten vaak met zen drieën naar de leerlingenbegeleider om erover te praten, terwijl ik er eigenlijk niets mee te maken had maar ik wou mijn vriendin steunen. Ze moest uiteindelijk maanden naar een psycholoog ervoor.

Na een paar maand werden ik en dat meisje meer bevriend, we werden close. Ik val totaal niet op meisjes! Ik wist niet wat er met me gebeurde, maar ik werd verliefd op haar. Heel erg verliefd.

We begonnen een relatie en dat zag mijn vriendin niet zitten, niet na wat ze haar had aangedaan.. Ik bleef doorzetten met de relatie want ik hield echt van haar. Ik raakte mijn vriendin niet kwijt, gelukkig.

Uiteindelijk kwamen mijn ouders achter mijn relatie met dat meisje en ze waren er helemaal niet akkoord mee, vooral omdat ze wisten wat ze men vriendin had aangedaan. Maar ook omdat ze wisten dat ik niet op meisjes val. Maanden werd ik gestraft omdat ik een relatie had met haar. Daardoor had ik een zeer gecompliceerde relatie met haar. Aan uit, aan uit."

Mijn ouders bleven het niet accepteren.

J. 15 jaar

"Men ouders bleven het maar niet accepteren, het was zo erg dat ze naar het school gestapt waren. Ik moest elke dag bij de leerlingenbegeleider. Ik mocht geen contact met haar hebben op sociale media en mocht op school onze liefde niet tonen. Wij luisteren er niet naar en deden gewoon wat wij wouden. Zo hebben we meer als een jaar een relatie gehad. Toen het uitging heb ik dagen afgezien. Ik was helemaal gebroken. Sinds dan ben ik niet meer met een meisje in koppel geweest. Ik val niet op meisjes, meisjes trekken me niet aan.

Conclusie : Als je echt van iemand houd, vecht voor die persoon en geef niet op! Jij alleen bepaalt je relatie niet iemand anders."

TEKST: ingezonden verhaal door J. die liever anoniem blijft FOTO: Kevin Laminto

Nood aan een babbel?

Praat erover