“Ik kijk op naar jongens die andere jongens openlijk durven kussen” | Luke (14)

Al een aantal jaar, sinds het vijfde leerjaar van de lagere school, word ik getriggerd door sommige jongens. Alle andere jongens die ik kende, waren verliefd op meisjes, dus negeerde ik mijn gevoelens een lange tijd.

Toen ik naar het middelbaar ging, werd alles veel duidelijker. Ik hang veel liever rond met meisjes dan met jongens, want zij zijn opener en eerlijker dan die tienerjongens met hun machogedrag.

Terwijl anderen volop aan het experimenteren zijn met alcohol, sigaretten en drugs, heb ik het nog moeilijk met mijn seksuele oriëntatie. Ik kijk al sinds september naar een jonge die me heel leuk en mooi lijkt, en ik heb zelfs seksuele fantasieën over die jongen.

Voorlopig noem ik mezelf gewoon queer.

Luke, 14 jaar

In de stad zie ik veel homo’s rondlopen, ik ken ook veel homo’s in mijn omgeving. Maar het feit dat alles zo snel een label moet krijgen, is mij te veel, dus noem ik mezelf nu gewoon queer (toch tegen mezelf, want niemand weet het) omdat ik het gevoel heb dat ik niet zeker homo of zelfs bi ben tot ik met een jongen heb gekust of seks heb gehad.

Ik kijk heel erg op naar alle andere jongens die het hebben gedurfd om alle beledigingen te negeren, gewoon een jongen te kussen en daar open over te zijn. Echt waar, jullie zijn de strafste jongeren die er zijn!

TEKST: ingezonden verhaal

Nood aan een babbel?

Praat erover