"Ik werd uitgelachen. Maar ik kwam op voor mezelf" | Allessandro (14)

Het begon allemaal in het 1ste leerjaar... Ik wist niet goed wat er gebeurde maar ik was aan het eten en uit het niets beginnen jongens naar me te roepen en gooien ze eten naar me toe volgens mijn zus.

Na een paar keer heeft mijn zus besloten om er een leerkracht bij te halen en gelukkig was het gestopt.

Toen ik in het 2de leerjaar kwam werd er soms wel eens naar me geroepen van “HA GAYYY” etc.. En dit bleef zo verder gaan tot het 6de leerjaar.

In het 1ste middelbaar werd het erger. Er werd voor men neus geroddeld over wie ik ben enzo. En werd ik gewoon uitgelachen en gekleineerd...

Maar ik kwam op voor mezelf en heb besloten dat ik dit niet meer wou.

Allessandro, 14 jaar

Maar ik kwam op voor mezelf en heb besloten dat ik dit niet meer wou. Ik sprak ze aan en leerkracht enzo bij gehaald. En toen stopte het op één of andere manier.

Ik twijfel al sinds het 5de leerjaar over mijn geaardheid en kwam erachter in december 2017 wat men geaardheid was. 9 september 2018 ben ik uit de kast gekomen en ik kreeg heel veel positieve reacties maar ook negatieve, en dat hoort erbij en ik leer er mee leven want zo zit het nu eenmaal.

Ik heb nu een vriendje, vrienden die er altijd voor me zijn, .... Als ik kijk hoe mijn situatie vroeger was en hoe het nu is ben ik mega trots op mezelf dat ik dit kon doorstaan met veel moeite.

En ik wil een boodschap meegeven aan anderen —> Ga niet wachten tot als iemand komt met een oplossing, maar ga het zelf zoeken met andere.

Er zijn altijd mensen die van je houden en die jou willen helpen. JE BENT NIET ALLEEN!

TEKST: Ingezonden verhaal. We veranderden de naam van de inzender omdat die anoniem wil blijven. FOTO: Brandon Wilson

Nood aan een babbel?

Praat erover