“Mijn vriendinnen hielden niet voor zichzelf dat ik biseksueel ben” | Saar (18)

Een paar jaar geleden was ik aan het twijfelen over mijn seksualiteit nadat ik een film had gezien over een homoseksuele jongere. Ik had dat dan gestuurd naar twee vriendinnen die ik vertrouwde, en ik zei in het sms'je dat ik misschien biseksueel was en dus zowel op mannen als vrouwen viel.

Ik vertrouwde deze twee vriendinnen heel hard en ik dacht dat ze het voor zichzelf zouden houden, want ik was op dat moment nog in strijd met mijn seksualiteit.

Het waren maar een paar mensen die het wisten, maar “een paar mensen” kan echt aanvoelen als een hele school.

Saar (18)

In juni, juist voor de start van de examens (ik zat toen in het 5e middelbaar) kwam ik te weten dat de meerderheid wist over mijn seksualiteit zonder dat ik dat ooit had gezegd tegen hen. Blijkt dat een van die vriendinnen, of zelfs allebei, screenshots hadden genomen van ons gesprek en die dan hadden verspreid.

Ik was echt aangedaan en mijn vertrouwen in mensen daalde enorm. Het waren maar een paar mensen die het wisten, maar “een paar mensen” kan echt aanvoelen als een hele school.

Ik had een rusteloze zomer omdat ik er nog niet klaar voor was om mezelf te outen tegenover mijn ouders. Ik heb dan een korte brief geschreven om in augustus aan mijn ouders te geven. Dit is ook een hele goede manier om je te outen als je de woorden niet over je lippen krijgt!

Na een lange strijd met mezelf en veel twijfel heb ik de nacht van 1 oktober 2018 de brief onder hun kussen gelegd. Het was zo'n opluchting! Alleen ben je eigenlijk nooit echt helemaal uit de kast, want je komt nieuwe mensen tegen en dan moet je er weer van voren af aan beginnen.

TEKST: ingezonden verhaal

Nood aan een babbel?

Praat erover