Mijn vriend(in) en ik zijn verliefd op dezelfde persoon. Wat nu?

Het gebeurt soms dat vrienden op dezelfde persoon vallen. Vrienden zijn vaak geïnteresseerd in dezelfde dingen, en jullie leren dezelfde mensen kennen doordat jullie veel samen zijn.

  • Is de verliefdheid niet té overweldigend? Dan kunnen jullie afspreken dat jullie vriendschap voorgaat en dat niemand een relatie probeert te beginnen met die persoon. Het kan helpen te weten dat verliefdheid overgaat, maar vriendschappen, die kunnen voor het leven meegaan. Ook liefdesrelaties kunnen natuurlijk blijven duren.

  • Beslist één van jullie of jullie allebei om ervoor te gaan? Dan kunnen jullie vriendschap en jullie verliefdheid botsen. Je wil niet dat iemand zich gekwetst voelt of dat je ruzie krijgt. Je wil zelf ook geen verdriet. Wees eerlijk tegen elkaar over je keuze. Zeg niet dat je er niet voor gaat als je dat wel doet. Probeer elkaar ook te sparen: ga bijvoorbeeld niet stoefen over je ‘vorderingen’.

  • Zegt de persoon 'ja' tegen één van jullie? Gun de ander die relatie. Probeer niet de relatie kapot te maken door jaloers gedrag of door te flirten met het lief. Als je veel liefdesverdriet hebt of je erg jaloers voelt, neem je misschien beter tijdelijk afstand. Ga niet zomaar je vriend negeren. Leg uit waarom je even afstand moet nemen. Het is normaal dat je liefdesverdriet voelt.

Nood aan een babbel?

Praat erover