"Plots kon de hele school mijn borsten zien" | Lisa (15)

“Vorig jaar had ik een vriendje: Stefan. Hij zat bij mij in de klas en het was echt dik aan. We konden geen uur zonder elkaar. We woonden wel niet zo dicht bij elkaar, dus spraken we ook veel af om te chatten op Facebook en Skype.

We waren smoorverliefd. Maar na drie maanden veranderde dat allemaal.

In de paasvakantie stuurde Stefan dat hij me miste. Dat hij me wou vasthouden, wou zoenen. Ik stuurde hem een foto via Snapchat waarin ik hem een virtuele zoen gaf. Hij stuurde een foto van zichzelf terug. Hij had geen hemd of T-shirt aan. “Jij ook?” vroeg hij.

Ik twijfelde. Ik ben niet het type dat met een decolleté en een kort rokje rondhuppelt. Maar ik vond het wel leuk om hem uit te dagen. En een foto op Snapchat is toch direct weg, dus leek het me wel spannend om een naaktfoto te sturen.

Drie dagen later zaten we in de les Frans. Er was heel wat rumoer. Gegniffel en gefluister. Een gsm werd onder tafel doorgegeven. Gefluister en gelach. Vreemde blikken in mijn richting. Hadden ze het over mij?

Meneer De Mey ontdekte de gsm en nam hem af. “Wat is er zo grappig?” vroeg hij luidop aan de klas. Tot hij de gsm bekeek en even lijkbleek trok. “Lisa? Ben jij dat?”

Stefan had de foto van Snapchat toch kunnen opslaan. En hij had hem naar een paar vrienden doorgestuurd. Razend kwaad was ik op hem. “Ik had hen gevraagd om de foto niet verder te delen”, verdedigde hij zich. Maar dat hadden ze natuurlijk wel gedaan. Ik maakte het meteen uit. Hoe had ik hem ooit zo kunnen vertrouwen?

Ik ben drie dagen niet naar school gegaan. Uren liggen huilen. Ik durfde echt niet buiten te komen. Ik schaamde me zo. Wie had die naaktfoto gezien? En hoe had ik ooit zo stom kunnen zijn?

Ik ben kort daarna van school veranderd en heb Stefan nooit meer gezien. Maar ik weet heel goed dat mijn blote lijf nog bij veel mensen op hun computer of smartphone staat.”

Herken je je in het verhaal van Lisa?

Praat erover met Nupraatikerover of Awel.

Lees hier wat je kan doen als je naaktfoto- of naaktvideo verspreid raakt.

Goed om te weten:

Nood aan een babbel?

Praat erover